New York borsası güne karışık seyirle başladı

New York borsası güne karışık seyirle başladı

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde karışık bir seyirle güne başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,1'lik bir düşüşle 39.072,05 puana geriledi.

S&P 500 endeksi ise yatay bir seyir izleyerek 5.181,69 puanda kaldı. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,12'lik bir artışla 16.185,76 puana yükseldi.

Fed'in bugün politika faizini sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, pay piyasalarında açılışta karışık bir tablo ortaya çıktı.

Analistler, son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini beslemeye devam ettiğini belirtiyorlar. Bu nedenle, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Haziran'ın Fed'in ilk faiz indirimi için en güçlü ihtimal olmayı sürdürdüğünü ifade ediyorlar.

Bankanın politika metninden ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini dile getiren analistler, yatırımcıların, Fed'in yayımlayacağı "nokta grafiği"nde gelecek aylarda olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlaması hakkında ipuçları arayacaklarını vurguluyorlar.

Diğer yandan, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranının yüzde 6,97'ye çıkmasıyla birlikte başvuruların yüzde 1,6 oranında azaldığı kaydedildi.

Kurumsal tarafta ise ABD hükümetinin Intel'e yaklaşık 8,5 milyar dolarlık hibe vereceğini açıklamasının ardından, çip şirketinin hisseleri yüzde 2'ye yakın bir değer kazanımı gösterdi.