New York borsası güne düşüşle başladı

New York borsası güne düşüşle başladı

New York Borsası, ABD'de enflasyon verilerinin açıklanacağı haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,14'lük bir azalışla 38.667,21 puana gerileyerek günü başlattı. S&P 500 endeksi yüzde 0,23'lük bir düşüşle 5.111,96 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,20'lik bir kayıpla 16.052,63 puana indi.

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine yönelik belirsizlik devam ederken, pay piyasaları enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya negatif bir başlangıç yaptı. Geçen hafta istihdam artışına rağmen işsizlik oranındaki artış ve ücret artışlarındaki yavaşlama, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin ilk yarıda adım atma olasılığını göz önünde bulundurdu.

Yarın açıklanacak TÜFE'nin beklentilerin üzerinde bir şekilde şubatta aylık yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 3,1 artış göstermesi bekleniyor.

Kurumsal tarafta, piyasalardaki yapay zeka destekli yükselişin durakladığı gözlemlenirken, ABD'li çip şirketi Nvidia'nın hisseleri yüzde 1'e yakın bir değer kaybetti. Ayrıca, Boeing'in hisseleri de Latam Havayollarına ait bir Boeing 787 Dreamliner uçağında yaşanan teknik bir sorun nedeniyle en az 50 yolcunun yaralanması haberleri sonrasında yüzde 2'nin üzerinde düştü.