Nevşin Mengü'den İbrahim Kalın'a: "Madem Atatürk'ü kastetmedi..."

Nevşin Mengü'den İbrahim Kalın'a: "Madem Atatürk'ü kastetmedi..."
Ayasofya'da 86 yıl sonra kılınan cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kullandığı ifadeler tartışılmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Atatürk'e lanet okundu sonucunu çıkarmak, çok iyi niyetli bir değerlendirme olmaz" sözlerine gazeteci Nevşin Mengü'den yanıt geldi.

Büyük Ayasofya Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın verdiği hutbe kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor.

Erbaş, Ayasofya’da okuduğu cuma hutbesinde, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı. Erbaş’ın bu sözleri Atatürk’ü hedef aldığı şeklinde yorumlandı ve büyük tepki çekti.

Diyanet'in internet sitesinde ise hutbedeki ilgili bölümün yer almaması dikkat çekti.

İBRAHİM KALIN ERBAŞ'A SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında hutbe tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, Ali Erbaş'ın vakfiyeden alıntı yaptığını iddia ederek "Hutbede Atatürk'e dil uzatılması diye bir şey söz konusu değil. Çünkü Atatürk bu vakfiyeyi ortadan kaldırmış değil. Dönemin şartları içerisinde oranın müze olarak kullanılmasına karar verilmiş. Atatürk'e lanet okundu sonucunu çıkarmak, çok iyi niyetli bir değerlendirme olmaz. Biz de böyle bir şeyi kabullenemeyiz. Bırakın başka bir yerde Cuma hutbesinde lanet okunmasını doğru bir yaklaşım olarak kabul etmeyiz. Rejim tartışmasına dönüşüyor olması suni bir gündemdir" dedi.

NEVŞİN MENGÜ'DEN İBRAHİM KALIN'A SORU

Gazeteci Nevşin Mengü, Twitter'dan yaptığı açıklamada hutbedeki ilgili kısmın neden Diyanet'in internet sitesinden kaldırıldığını sordu.

Nevşin Mengü, şu ifadeleri kullandı:

Madem Ali Erbaş konuşmasında Atatürk'ü kastetmedi, o zaman Diyanet İşleri Başkanlığı neden internette yer alan Erbaş'ın konuşmasının o bölümünü çıkarttı? Boşa koysam olmaz doluya koysam almaz

nevsinmm.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar