Nevşin Mengü, Ukrayna'dan anlattı! Otel odaları açık artırmayla satılıyor

Nevşin Mengü, Ukrayna'dan anlattı! Otel odaları açık artırmayla satılıyor
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından bu yana resmi kaynaklara göre ülkede 331 sivil hayatını kaybetti, 675 sivil yaralandı. Saldırının 12. gününde Ukrayna‘da bulunan gazeteci Nevşin Mengü, YouTube’dan ülkedeki son duruma ilişkin bir video paylaştı.

Rusya’nın Ukrayna’daki operasyonu 12''inci gününe girdi. Tarafların bugün üçüncü görüşme için bir araya gelmeleri beklenirken sabah saatlerinde, Rusya’nın Fransa’nın talebiyle Kiev dahil bir dizi kentte sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes kararı aldığı açıklandı.

Ukrayna''da bulunan gazeteci Nevşin Mengü, YouTube hesabından Ukrayna-Romanya sınırındaki son durumu gösteren bir video paylaştı. Romanya sınırında Ukrayna’dan ayrılmak isteyenlerin kuyruk oluşturduğunu anlatan Mengü, "Genç erkekler kalıyor, kadınlar-çocuklar gidiyor. Sınırın yanında bir kafe var mesela çalışıyorlar. Bir yandan da hayat devam ediyor ama mesela kalacak otel yok" açıklamasında bulundu.

Otel odalarının açık artırmayla verilmeye başlandığını söyleyen Mengü, daha sonra Kiev’in dışında yer alan ve bombanın hedef olduğu bir mahalleye gitti. Mahalledeki birçok evin boşaldığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar