Nevşehir'de pes dedirten olay: Tarihi caminin anahtarını ve yardım sandığını çalıp ortadan kayboldu

Nevşehir'de pes dedirten olay: Tarihi caminin anahtarını ve yardım sandığını çalıp ortadan kayboldu
Nevşehir'de yaşanan olayda tarihi Kurşunlu Camisi'nin 300 senelik olduğu değerlendirilen anahtarını ve yardım sandığını çalan kişi yakalandı. Yapılan hırsızlığın görüntüleri tarihi caminin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 14 Aralık'ta, Acıgöl ilçesinde bulunan tarihi Kurşunlu Camisi'nde yaşandı. Cami, 300 yıllık geçmişe sahip ve bu tarihi yapının içinde meydana gelen olay, öğle namazının ardından gerçekleşti. Camiye giren Dursun Y., bir süre içeride dolaştıktan sonra dikkatini yardım sandığına çevirdi. Sandığı kontrol eden Dursun Y., ardından imam odasına yöneldi. Duvarlarda asılı duran, tahmini 300 yıl öncesine ait olduğu düşünülen anahtarla cami kapısını açan Dursun Y., diğer bir anahtarla da yardım sandığını açmayı başardı.

ANAHTARI VE SANDIKTAKİ PARALARI ALAN KİŞİ TUTUKLANDI

300 yıllık anahtar ve sandıktaki paraları alarak camiden ayrılan Dursun Y.'yi fark edenler, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, hırsızlık şüphelisinin yakalanması için çalışmalarını sürdürdü. Parmak izleri ve güvenlik kamerası kayıtları incelenerek kimliği belirlenen şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Dursun Y., tutuklandı.

Kurşunlu Cami Yaptırma, Yaşatma ve Onarma Derneği Başkanı Emin Fırsatvermez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Camimize, öğle ve ikindi vakitleri arasında bilinmeyen bir kişi girerek, cami içinde bulunan yardım kasasını zorlayarak açıyor. İçinde ne kadar para olduğunu bilmiyorum. Paraları alıp gidiyor. Bu kişi kasanın ve caminin anahtarını da alıp götürüyor.


Görevli arkadaşlar olay yerine gelip gerekli incelemelerde bulundu. Şu anda yapılan incelemelerin sonucunu da merak ediyoruz. Yapılan çok büyük bir terbiyesizlik, ayıp. Camimiz tarihi bir cami olmasına rağmen bütün güvenlik sistemimiz var. Camimiz 300 yıllık tarihi bir cami ve kapı anahtarının da 300 yıllık olduğunu değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar