Netanyahu’dan skandal açıklama: Savaş zamanında böyle şeyler olur

Netanyahu’dan skandal açıklama: Savaş zamanında böyle şeyler olur
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Deir el-Balah'ta gerçekleşen ve 7 insani yardım görevlisinin ölümüne neden olan saldırıyı "kasıtsız" ve "trajik" olarak tanımladı. Netanyahu, "Savaş zamanlarında bu tür şeylerin meydana gelebileceğini" ifade etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Deir el-Balah'ta bulunan "World Central Kitchen (WCK)" adlı insani yardım kuruluşunun çalışanlarını hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda yardım kuruluşunun 7 görevlisi hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından yaptığı açıklamada, bu olayı "kasıtsız" ve "trajik" olarak nitelendirerek, "Savaş zamanlarında böyle şeylerin yaşanabileceğini" belirtti. Netanyahu, soruşturmanın devam ettiğini ve yetkililerin saldırıyı derinlemesine incelediğini ifade ederek, benzer olayların tekrarlanmaması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

times-of-israel-yazdi-netanyahu-ilk-kez-resmi-olarak-kabineye-savasin-ertesi-gunu-plani-sundu-bb8e.jpg

IDF Sözcüsü Daniel Hagari, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini ve tüm detayları henüz tam olarak bilmediklerini belirtti. Hagari, WCK kurucusu Jose Andres ile görüştüklerini ve başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı. Saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmanın ilk sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, süreci bireysel olarak yönettiği ve ABD'yi bilgilendirdiği belirtildi. Halevi'nin, İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman ile görüşerek saldırıya ilişkin bilgi alması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar