Net tarih verildi: Zirveyi görecek

Net tarih verildi: Zirveyi görecek

Bitfinex tarafından yayımlanan raporda, Bitcoin'in mevcut döngü içinde zirveye ne zaman ulaşabileceği açıklandı.

Kripto para borsası Bitfinex'in yayımladığı rapora göre, Bitcoin'in mevcut boğa piyasası döngüsünde zirveye ulaşması 2024'ün dördüncü çeyreğinde bekleniyor. Analistler, geçmiş verilere dayanarak yaptıkları tahminde, Bitcoin'in genellikle halving (ödül yarılanması) sonrası birkaç ay içinde en yüksek seviyesine çıktığını belirtiyor. Bu nedenle, Bitcoin'in yılın son çeyreğinde zirveye ulaşabileceği öngörülüyor.

e794781c4f24de0d58508146653.webp

Raporda ayrıca, piyasa değerinin gerçekleşen değere oranı (MVRV) gibi ölçütlerin değerlendirildiği belirtiliyor. Şu anda Bitcoin için MVRV değerinin yaklaşık 2,56 olduğu ve bu durumun önemli ölçüde gerçekleşmemiş kâr durumunu işaret ettiği vurgulanıyor. Tarihsel olarak Bitcoin piyasasında zirvenin MVRV oranının 3,2 seviyelerine ulaştığında gerçekleştiği göz önünde bulunduruldu.

image-908600142.webp

BİTCOİN İÇİN YIL SONU FİYAT TAHMİNİ

Bitfinex analistlerinin Bitcoin için yıl sonu fiyat tahmini, mevcut döngüde Bitcoin'in 120 bin dolar gibi bir seviyeye ulaşabileceği yönünde. Ancak bazı daha yüksek fiyat tahminlerine yapılan atıflar abartılı olarak değerlendiriliyor. Raporda, kripto varlık yatırımının Bitcoin dışında Ethereum ETF'leri gibi yeni başlayacak işlemlere genişleyebileceği tahmin edilirken, Bitcoin için düşünülen fiyat seviyesinin makul olduğu belirtiliyor.

9592e77596429229ad3aa044c195885a.jpeg

Bitcoin Tarım Dışı İstihdam verisinin açıklanmasının ardından beklentilerin üzerinde bir şekilde aşağı yönlü hareket etti.

İlgili Haberler