Neredesin İslam Alemi?

İslam Dininin Peygamberi, 1440 yıl önce alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed veda hutbesinde ne demişti; "Ey insanlar! Biliniz ki Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Bütün insanlar Âdem'den gelmiş, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Arap'ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap'a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takvâ iledir."

"Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim."

"Müslüman Müslümanın kardeşidir."

"Benden sonra küfre ve sapkınlığa düşüp birbirinizin boynunu vurmayın."

***

Afganistan'da, Taliban dehşet saçıyor, vahşetin boyutlarının haddi hesabı yok! Nerede İslam Alemi? Senin yaptığının neresi İslam diye neden ikaz etmez, neden dur demez, neden durdurmaz bu vahşeti?

Afgan halkı ölümü göze alıp Afganistan'dan kaçıyor! Suriye halkı aynı nedenlerle Suriye'den kaçmadı mı? Ya Irak halkı, nedenleri çok mu farklıydı? Kuzey Afrika ülkelerinde ne huzur var, ne rahat, ne istikrar, onlarda kaçıyorlar! Bu kaçış, Müslümanın Müslümandan kaçışı!

Çünkü; zorbalar, vicdansızlar, Allah korkusu olmayanlar, Allah'ın adını anarak kendi halklarına, kendi milletlerine, kendi kardeşlerine zulmediyorlar, katlediyorlar! Genç demiyorlar, yaşlı demiyorlar, kadın demiyorlar, çocuk demiyorlar!

İşte bu yüzden İslam Alemi huzuru kaybetti. Kendi içinde kardeşliği kaybetti, İslam'da olmayan ne varsa o coğrafyalarda mevcut!

Kan dökmek İslam'da var mı? Vahşet var mı? Ya kendi kardeşine zulmetmek? Kadınları ve kadın haklarını yok saymak var mı? Kendi insanını yaşama hakkından mahrum bırakmak var mı? Bunlar İslam'da yok! İslam'da yeri de yok! Neredesin İslam Alemi?

***

Müslümanlar Müslümanlardan kaçıyor! Müslüman Müslümanın şerrinden, eziyetinden, tahakkümünden kaçıyor!

Nereye mi?

Batıya…Müslüman olmayan Batıya!

Türkiye haricinde diğer İslam ülkelerine bir bakın! Hangisinde insan hakları var! Hangisinde huzur var! Hangisinde hak var, adalet var!

İşte Afganistan! İnsanlar ölümle yaşamak arasına sıkışmış kaçıyor!  İşte Suriye! Esad'ın zulmünden milyonlarca insan hâlâ yollarda…Bu arada sen ne yapıyorsun İslam Alemi?

*****

İslam adına, insanların boğazlarının kesildiği, kurşuna dizildiği, idam edildiği, insanlık dışı işkence ve zulme tabi tutulduğu ülkeler İslam ülkesi olamaz, çünkü İslam bu değil!

Ülkelerinde ki bu yaşanmaz ve katlanılmaz durumlardan kaçanlar neden ölümü göze alıp dini İslam olmayan ülkelere gitmek istiyor? 

Neden Batı? Neden Amerika? Avrupa'da İtalya, Fransa ve Almanya arasında bir İslam ülkesi varda biz mi bilmiyoruz? Amerika'nın eyaletlerinden birinde Müslümanlar çoğunlukta da, bu insanlar o eyalete mi gitmeyi düşlüyor? Bu konuda ne düşünüyorsun İslam Alemi?

****

İslam ülkelerinin en büyük sıkıntısı İslam'dan yani insanlıktan, hoşgörüden, haktan ve adaletten uzaklaşmak! Çünkü; İslam'dan koptu kopalı, uzaklaştı uzaklaşalı, huzuru, sükuneti, adaleti kaybetti İslam ülkelerinin bulunduğu coğrafyalar! 

Ülkemde her gün ölüm korkusu yaşayacağıma, ya ölürüm ya da kaçar kurtulurum diyenlerin, ölüme kaçışı ise, dünyamızın kördüğümü ve kısır döngüsü!

Ya sen ne diyorsun İslam Alemi?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları