Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açıldı

Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açıldı
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Ören Yeri, turizm sezonunu açtı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri ile Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ziyaretçilere ören yerinin önemini vurgulamak amacıyla karanfil dağıtarak eşlik etti.

02-05-1-new-folder-new-folder-2-aa-34278803.webp

Nemrut Dağı, güneşin doğuşu ve batışının en etkileyici şekilde izlendiği bir nokta olarak biliniyor. Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, turizm sezonunun başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl bölgeye yoğun ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Tığlı, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte ziyaretçilere karanfil dağıttıklarını ve bayram tatili süresince kentin 45 bin ziyaretçi ağırladığını belirtti. Nemrut Dağı'nın öneminin ve büyüklüğünün farkında olduklarını vurgulayan Tığlı, hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

thumbs-b-c-f0b98e57800d486a9d0a95b71259c725.webp

Ziyaretçiler arasında İstanbul'dan gelen Erkan Ölmez, Nemrut Dağı'nda güneşin batışını izlemek için geldiğini ifade ederken, Fransız Simon Pusebesti, Nemrut Dağı'na tırmanırken zorlandığını ancak dev heykeller karşısında büyülenerek etkilendiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar