Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Ne varsa yaşlılarda var...

-"Bakkal amca bana klasik peynir verir misin? Neo klasik olsun ama, keserken en ufak bir kırıntısı bile kopmasın" dediğimde bana anlamsız anlamsız baktı ve "Ne o?" diye sordu.

-"Ayriye Teyze, annem burdan açık deterjan istedi ama içinde heteredoks olanından olsun dedi" dedim diye beni terlikle kovaladı.

-"Davranışsal ekonomi kitabı alacağım Muittin Abi. Fiyatını söylerkenki davranışına bakacağım. Ona göre karar vereceğim almaya veya almamaya" dedim diye kafama zımba fırlattı.

-"Ablam kolay gelsin. Nineme örgü topu istiyorum. Nöro lif olursa kışın daha sıcak tutuyormuş. Var mı sende?" dedim diye tığ şişini bana kılıç gibi salladı.

-"Ayri Abim, babam arabanın trigel kayışının kopuşunu temsil eden heteredoks bir yedek kayış istedi. Kaç para?" diye sorduğumda "Seni kayışla döverim velet" diye bağırdı.

Ben bu esnafa ne yaptım bilmiyorum.

Çoğunun eline doğdum, hepsi benim bebekliğimi, çocukluğumu, ergenliğimi bilir.

Sanki Elın Mask uzaydan bir frekans yüklemiş de hepsi aynı anda bana düşman olmuş gibiydiler.

Tamam, daha gencim ama bu kadar aşağılanmayı kabul edemem.

Eve gidip bir daha alışverişe beni yollamamaları gerektiğini söyledim.

Üzüldüler elbet ama kararımı kabul etmediler. Onun yerine, bundan sonra Sayın Nebati''nin beyanlarını bana dinletmeyeceklerinin sözünü verdiler. Çünkü etkileniyormuşum.

En son Sayın Nureddin Nebati''nin "Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır." beyanından etkilendiğimi anında anladılar.

Ne varsa yaşlılarda var…

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları