Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hasip Sarıgöz

Hasip Sarıgöz

Yazar

Ne lazım? -2-

Dünkü yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz...

Amerika'ya endeksli bir savunma doktrini ile zaten bağımsız değiliz! Peki ya, S-400'leri ve F-35'lerin yerine Rus SU 57'lerini alınca daha mı bağımsız olacağız

Kesinlikle hayır!

Birçok konuda Amerika'ya bağımlı iken, bir de Rusya'ya bağımlı hale geleceğiz!!!

Başka çare var mı?

Kendi sanayi hamlemizi kendimiz gerçekleştirip, kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz üretmedikçe, kendi uçağımızı kendimiz uçurup, kendi füzelerimizi kendimiz ateşlemedikçe; velhasıl kendi silahlarımızı kendimiz yapamadıkça başka çare yok!

Peki, bu imkânsız bir şey mi?

Hayır. İmkânı var tabii ki.

İran dâhil birçok ülke kendi füzelerini yapıp ateşleyebiliyorken, Pakistan dâhil birçok ülke nükleer silah teknolojisine bile sahip olabilirken, Türk milletinin ne eksiği var? Türk milleti diğer milletlere göre geri zekâlı veya daha kabiliyetsiz bir millet mi?

Tabii ki de hayır.

Ama bir eksiklik var.

O eksiklik Türk milletini yıllardır yöneten; menşei şaibeli, basiretsiz, gaflet ve dalalet içindeki yöneticilerin siyasi kararlılık eksikliğidir. Milleti ülküsüz ve hedefsiz bırakma ihanetidir!

Bu millet zamanında kendi füzesini de ateşlemiş, kendi uçağını da uçurmuş ve hiç yoktan bir silah sanayii teşekkül ettirebilmiş kabiliyetli bir millettir. (İsterseniz buyurun bakın: https://dorukturk.com/ucaklari-gommek/)

Sonu hüzünle ve karamsarlıkla bitmiş olmasına rağmen Devrim Arabaları gerçeği, siyasi kararlılığın çok güzel bir örneğidir.

Yine dünyada bir ilk olarak tam 89 yıl önce, Yalova'daki Atatürk Köşkü'nün raylar üzerinde 4.80 metre taşınarak koca çınardan uzaklaştırılmış olması; istersek kısa zamanda neler yapabileceğimizin önemli göstergelerindendir. Yine Kıbrıs Savaşı'ndan önce kısa zamanda kendi çıkarma gemilerimizi yapabilmiş olmamız, Savaşın ardından da Aselsan, Havelsan, Roketsan ve Aspilsan gibi köklü kuruluşlarımızın oluşturulabilmiş olması önemli gelişmelerdir. Günümüzden bir örnek verecek olursak yine aynı kapıya çıkıyoruz. MİLGEM Projesi, İHA ve SİHA'lar konusunda ülkemize uygulanan ambargo neticesinde nasıl ki, dünyanın en iyi İHA ve SİHA'larını yerli ve millî olarak üretebilmişsek, gelecekte de çok daha iyilerini rahatlıkla başarabiliriz.

Lakin bir şeyler eksik, bir şeyler lazım.

Değerli dostlar; millî egemenlik ve tam bağımsızlık fikriyatı önce yüreklerde başlar. Eğer üzerini örtüp baskılamazsanız bu fikriyat beyne ulaşır ve orada akılla iş birliği yapar, akılla bütünleşen fikir ülküye dönüşür, ülkü ise işte bu aşamadan sonra göze, ele, ayağa ve diğer bütün uzuvlara sirayet ederek ete ve kemiğe bürünmeye başlar. Öyle büyük bir sinerji ortaya çıkar ki, gür bir çağlayan misali bütün engelleri aşar. İşte bu şekilde, yürekleri "millî egemenlik ve tam bağımsızlık şuuruyla" dolu canlardan oluşan bir milletin; emin olun ki, başaramayacağı hiçbir iş kalmaz.

Lakin baştan da dediğim gibi bu iş her şeyden önce milleti yönetenlerin kararlılığını, adanmışlığını ve önderliğini ister.

Peki, bunu fabrikaları satan, kapılarına kilit vuran, üretimi tamamen bitiren, milletin temel değerleri ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla husumet içinde olanlar mı yapacak?

Elbette ki hayır.

Fakat şimdiye kadar, gerçekten inansaydık ve gerçekten isteseydik emin olun ki yapardık. Hâlâ daha her şey için çok geç değil, istersek başarabiliriz. Eğer ki, millet olarak bizler inanıyorsak, o zaman başımıza da aynı bizim gibi aynı ülküye inanan yöneticileri getirmeliyiz. Millî kimliğimize, millî simgelerimize ve binlerce yıllık Türk töresine düşman olanları değil.

Tam bağımsızlığın sağlanması, bölgesel güç olmaktan çıkıp küresel bir güç haline gelebilmemiz için sadece millî bir sanayi hamlesi yeterli olur mu?

Kesinlikle olmaz!

Eğer olsaydı, teknolojik bir dev olan Japonya küresel bir güç de olurdu.

Peki, ne lazım?

İri ve diri olmak lazım...

Bunun için ne lazım?

Ekonomik birlik lazım...

Askerî birlik lazım...

Siyasi birlik lazım...

Yani?

Dağları, bağları, vadileri, ovaları, denizleri,  nüfusları, nüfuzları, orduları, fabrikaları, akılları, gözleri, kalpleri, gönülleri, dilleri, elleri ve illeri de birleştirmek lazım...

Yanisi???

"TÜRK BİRLİĞİ" lazım.

İlla ki, "TURAN" lazım...(BİTTİ)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları