NATO'dan Türkiye'ye dayanışma mesajı

NATO'dan Türkiye'ye dayanışma mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, depremler nedeniyle NATO ülkelerinin Türkiye ile güçlü dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay''da büyük yıkıma yol açtı. 

Depremin ilk gününden bu yana dünya genelinde birçok liderden ve örgütten destek mesajları geldi. Son olarak, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, depremler nedeniyle NATO ülkelerinin Türkiye ile güçlü dayanışma içinde olduğunu söyledi.  

14-15 Şubat''ta Brüksel''de yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "Düşüncelerimiz Türk halkıyla" dedi. 

NATO üyesi ülkelerin arama kurtarma görevlisi, itfaiyeci, sağlık çalışanı ve deprem uzmanı gibi çok sayıda yardım görevlisini Türkiye''ye gönderdiğini belirtti.

Stoltenberg, NATO ülkelerinin Türkiye''ye çeşitli barınma desteği vereceğini de aktararak "Müttefikimiz Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar