NASA'da çalışan Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız Türkiye'ye mi dönüyor? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

NASA'da çalışan Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız Türkiye'ye mi dönüyor? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?
Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Birçok insan yapılan açıklamanın ardından Umut Yıldız'ı merak etmeye başladı. Peki NASA'da çalışan Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız Türkiye'ye mi dönüyor? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

NASA'da çalışan Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir?

NASA'da çalışan Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı programa katılmasının ardından insanların ilgisini çekmişti. Şimdi ise Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Peki NASA'da çalışan Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız Türkiye'ye mi dönüyor? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

UMUT YILDIZ KİMDİR?

1982 yılında İstanbul'da doğan Dr. Umut Yıldız, aslen Orduludur. Babasının polis memuru olması nedeniyle Karabük, Zonguldak ve Çanakkale gibi şehirlerde yaşayan Yıldız, küçük yaşlardan itibaren uzay ve yıldızlara olan merakını keşfetti. Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde eğitimine başlayan Yıldız, 2004 yılında bu bölümden mezun oldu.

Mezuniyet sonrasında Hollanda'ya giderek Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Umut Yıldız, astrofizik alanında çalışmalarını sürdürdü. 2011 yılında Leiden Üniversitesi'nde astrokimya ve molekül astrofiziği üzerine doktorasını tamamlayan Yıldız, bu alandaki çalışmalarıyla dikkat çekti.

Doktorasının ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Dr. Umut Yıldız, NASA'nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı kurumunda araştırma mühendisi olarak göreve başladı. Umut Yıldız derin uzay iletişimi ve astrofizik alanında NASA'da çalıştı.

UMUT YILDIZ TÜRKİYE'YE Mİ DÖNÜYOR?

Dr. Umut Yıldız son yaptığı açıklamada NASA'daki görevini bıraktığını ve artık Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar