NASA fırlattı: Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 tonluk kargo gönderildi

NASA fırlattı: Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 tonluk kargo gönderildi
NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 tonluk kargo gönderdi.

Uzay keşiflerine devam eden NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştırmak üzere Northrop Grumman'a ait NG-20 Cygnus robotik ikmal uzay aracını SpaceX'in Falcon 9 roketi ile uzaya fırlattı. Toplamda yaklaşık 4 tonluk kargo taşıyan bu uzay aracı, önemli bir adım olarak kaydedildi.

Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan başarıyla fırlatılan NG-20 Cygnus, içerisinde bilimsel araştırmalar için araç-gereç, mürettebat için malzeme ve erzak bulunduruyor. Bu kargo, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yürütülen çeşitli bilimsel çalışmalar ve uzay istasyonu ekibinin ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla gönderildi.

Bu fırlatma, Northrop Grumman'ın Uluslararası Uzay İstasyonuna gerçekleştirdiği 20. ticari ikmal hizmetleri misyonu olarak tarihe geçti. SpaceX'in Falcon 9 roketi, NG-20 Cygnus robotik ikmal uzay aracını Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yörüngeye oturttuktan sonra, kontrollü bir şekilde yeryüzüne geri döndü.

NASA yetkilileri, bu başarılı görevle ilgili önemli veriler ve deneyimler elde ettiklerini belirterek, gelecekteki uzay misyonlarına yönelik çalışmalara katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar