Naim Babüroğlu, Atatürk'ü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı

Naim Babüroğlu, Atatürk'ü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı
İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Naim Babüroğlu, Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü kapsamında yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamadı.

Kerem Kırçuval'ın moderatörlüğünü yaptığı 10'dan 12'ye programına katılan Dr.  Naim Babüroğlu, Atatürk'ün hastalık sürecini anlatrken gözyaşlarına boğuldu.

Babüroğlu, "10 Kasım 1938 perşembe günü satt 08.00'a geldiğinde doktorlar serum verirler fakat bu son serumu verdiklerinin farkında değillerdir. Saat 09.00 olduğunda Atatürk'ün göğsü hızla inip kalkmaya başlar. Savaş tarihinin kıskandığı lider aslında son 5 dakikasındadır. Ve saat 09.05'te deniz mavisi gözlerini açar ve başını sağa çevirerek sonsuzluğa karışır" ifadelerini kullanırken gözyaşlarına hakim olamadı. 

NAİM BABÜROĞLU KİMDİR?

Naim Babüroğlu, 1960 yılında Hatay'da doğdu. 1977 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden, 1981 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1992 yılında Kara Harp Akademisi'ni, 1995 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi. Piyade subayı olarak Takım ve Bölük Komutanı; Kurmay Subay olarak Tabur ve Alay Komutanı ile Tugay, Ordu ve Genelkurmay Başkanlığı'nda Karargâh Subayı görevlerinde bulundu. 1996-1997 yılında, Kuveyt ve Irak'ta Birleşmiş Milletler Gözlemci Misyonu'nda Askeri Gözlemci olarak görev yaptı. 1998-2001 yıllarında, Mons-Belçika'da NATO Karargâhında Kuvvet Plan subayı görevinde bulundu. Tuğgeneral rütbesinde iken 2011 yılında emekli oldu.  İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar