Süresiz nafakada son durum: Süresiz nafaka kalkacak mı?

Süresiz nafakada son durum: Süresiz nafaka kalkacak mı?

Süresiz nafakanın kaldırılıp kaldırılmayacağı ve nafaka hakkını kimlerin alamayacağı gibi konular, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un son dakika açıklamalarıyla toplumun büyük bir merakla takip ettiği bir gelişme haline geldi. Vatandaşlar, bu açıklamaların ardından detayları araştırmaya yoğun bir şekilde başladılar.

Nafaka düzenlemesi konusundaki detaylar, toplumun büyük bir merakla takip ettiği bir gelişme haline gelmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları, nafaka konusundaki yeni düzenlemelere dair önemli ipuçları sunmuştur. Bu açıklamaların ardından vatandaşlar, süresiz nafakanın kalkıp kalkmayacağı ve kimlerin nafaka alamayacağı gibi konuları yoğun bir şekilde araştırmaya başlamışlardır. İşte detayları...

SÜRESİZ NAFAKA KALKACAK MI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, nafaka konusuna ilişkin "Medeni kanunumuzda nafaka süresiz hale getirildi.

1 gün evli kalıp onlarca yıl nafaka ödeyen kişiler var. Ancak kadınları da mağdur etmeyecek bir güvenceyi sağlamamız gerekiyor. Bu dengeleri gözeterek bir tasarı hazırlayacağız. Bu düzenleme Meclis'in yeni döneminde gündeme gelecek.

2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu, yaklaşık 20 yıldır uygulanıyor.

Aile ile ilgili, aileyi sapkın akımlardan korumak üzerine bir düzenleme var. Aile toplumun temelidir. Kadın ile erkeğin eşitliğine dayanır ve sadece kadın ile erkek evlenebilir. Bunlar yeni anayasa ile güvence altına alınacak. " ifadelerini kullandı.