Naci Görür açıkladı: İşte kırılmamış fay hattındaki deprem olacak 2 il!

Naci Görür açıkladı: İşte kırılmamış fay hattındaki deprem olacak 2 il!
Kahramanmaraş depreminin gerçek büyüklüğünü açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, herkesin merak ettiği o soruyu yanıtladı.

Daha önce Kahramanmaraş depremi öncesinde depremin yaşanacağı bölgeleri ve büyüklüğünü açıklayan. Naci Görür, yeni uyarılar yaptı. Görür, Adana ve Antakya hakkında merak edilen riski açıkladı.

10 ilde büyük yıkıma neden olan ve 43 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremleri yıllar öncesinde bilen ve uyaran Naci Görür, İstanbul, İzmir’in ardından şimdi de Adana ve Antakya için uyardı.

Görür şunları söyledi:

Arkadaşlar, hep Adana soruluyor. Maraş depremlerinden sonra Anadolu 3,5-7,0 m güney/güneybatıya DAF/ÖD fayı boyunca kayınca yerbilimciler doğal olarak Adana Havzası ve Kıbrıs için biraz tedirgin olurlar. Biz de biraz dikkatli olunsun dedik. Hükümeti, yerel yönetimleri ve halkı görevimiz gereği uyarabiliriz. Tıpkı Elazığ depreminden sonra Maraş konusunda uyarı yaptığımız gibi. Maraş depremi olduktan sonra güney alanların Adana ve Antakya yörelerinin de özenli olması gerektiği hususunda yetkilileri uyardık. Antakya ve Adana''ya doğru bu fayın devamı var. Orada kırılmamış olan faylar da kırılarak yeni depremler üretebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar