Müzikhol cinayetinde tutuklu 2 kişi tahliye oldu

Müzikhol cinayetinde tutuklu 2 kişi tahliye oldu

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde iki yıl önce müzikhol işletmecisi Tolga Korkmaz'ın öldürüldüğü cinayet davasında tutuklu bulunan 3 sanıktan 2'si tahliye edildi.

Olay, Devrek ilçesinde Tolga Korkmaz'a ait müzikholde meydana geldi. İddialara göre, başka bir müzikholün işletmecisi Muhammet B., babası Zihni B., Levent A. ve Ahmet K. ile birlikte Korkmaz'a ait işyerine gelerek tartışmaya başladılar.

aw160749-01.jpg

Tartışmanın büyümesi üzerine önce Levent A. çevreye ateş açarken, Muhammet B. de pompalı tüfekle Tolga Korkmaz'a ateş etti. Kanlar içinde kalan Korkmaz, hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Olaydan sonra üç şüpheli jandarmaya teslim olurken, olay günü zanlılara şoförlük yaptığı tespit edilen Ahmet K. da gözaltına alındı. Muhammet B., babası Zihni B. ve Levent A. tutuklanırken, Ahmet K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

aw160749-03.jpg

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı dört şüpheli hakkında kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, öldürme suçuna iştirak ve suça yardım etme suçlarından hapis cezası talep ederek hazırlanan iddianame Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.