Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Müzik müzik olalı...

Bir hoca çıkıp, tivi programında "Müzik insanı zinaya teşvik eder. Müzikle, çalgıyla uğraşan insanların sağ ve sol omuzuna 2 şeytan yerleşir ve müzik dinleyen insanın ayaklarını hareket ettirir" dedi.

Hemen konuya el attım.

Öncelikle müzik aletlerinin bize nasıl zararlar verdiğini ispatladım.

Flüt: Allah muhafaza, Lût Kavimini andırır. Nefesli çalgıların içinde en tehlikelisidir.

Davul: İnsanın aklına çağrıştırdığı ilk sözcük "Bavul"dur. Davul çalan biri bavulunu daima hazır tutar, yeri yurdu olmaz, düzenli bir ilişkisi olmaz.

Tokmak: Davula vururken kullanılan sopamtrak şeye tokmak denir. TOK ile başlaması insanın açlığa düşman olmasını teşvik eder. Aç kalmak istemeyen biri tok olmak için her türlü hırsızlığı yapar.

Zurna: Bu öyle bir çalgıdır ki, çalanın mutlu olduğu, çalmayanın da zoruna gittiği bir çalgıdır. Zurnanın zoruna gitmiş şekline Zoruna denir. Aman çocukları, gençleri bundan uzak tutun.

Kontrbas: İsminin son üç harfi olan "bas" akıllara her türlü terbiyesizliği getirir. Ekonomide karşılıksız para basma kavramının fikir babası bu kontrbastır. Görür görmez geri basmak lazımdır.

Kanun: Sesi her ne kadar kulağa hoş gelse de "Kanun çalmak" deyimi ile halkımızı kanun çalmaya yönlendirmektedir. Yasalar, kanunlar çalınamaz elbet ama kanunları bi kerecik delmekten bi şeycik olmaz tezinin ana kaynağı bu masum gözüken kanundur.

Darbuka: İnsanın ufkunu küçülten, vizyonunu daraltan bir çalgıdır. "Dar" ile büyüyen kız çocuklarımız büyüdüklerinde dar etmek giyerler, erkekler de dar vizyona sahip olarak yaşarlar. Atılım yapmıyor, yapamıyor olmamızın asıl ve tek kaynağı DARbukadır.

Demem o ki, çalgıların tamamında bir nifak vardır.

Müziğin vazgeçilmezi olan sol anahtarı kavramı da çok sıkıntılıdır.

Halkımızı sol siyasi düşünceye itmektedir.

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları