Mustafa Sarıgül'den Merdan Yanardağ'a açık destek: "Yapılan şey gazeteciliktir"

Mustafa Sarıgül'den Merdan Yanardağ'a açık destek: "Yapılan şey gazeteciliktir"
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, canlı yayın esnasında terör örgütü lideri hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a destek açıklamasında bulunarak, "Yapılan şey gazeteciliktir" ifadelerini kullandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın canlı yayın esnasında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan hakkında kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki toplamış, kullandığı ifadeler nedeniyle hakim karşısına çıkan Yanardağ için tutuklu yargılama kararı verilmişti.

Eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderilen Yanardağ'a yönelik CHP'de bir heyet kurulurken, dört vekilin arasında yer alan CHP'nin Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yaşananlara tepki gösterdi.

"YAPILAN ŞEY GAZETECİLİKTİR"

Sarıgül, Merdan Yanardağ’ın yaptığının gazetecilik olduğunu söyleyerek, “Programda bir AKP Milletvekili’nin sözlerini sadece yorumlamıştır. 20-25 dakikalık konuşmanın 2-3 dakikalık kısmını keserek montaj yaparak servis ederseniz bu ne vicdana ne de ahlakı değerlere uyar. Merdan Yanardağ, ulusal birlik anlayışıyla inançlara saygı anlayışıyla bayrağından toprağından ayrılmayan bir gazeteci arkadaşımızdır. Yanardağ Malazgirt’ten Kocatepe’ye tem bağımsız Türkiye diyen son derece değerli bir gazeteci arkadaşımızdır” dedi.

Sarıgül, Yanardağ’ın tutuklanmasının bir gözdağı olduğunu söyleyerek, “Konu Merdan Yanardağ değil. Merdan Yanardağ üzerinden kamuoyuna göz dağı verilmeye çalışılıyor. Toplum ve muhalif kesimler sindirilmeye ve susturulmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

"AKP'Lİ SİYASİLERİN HEPSİNİ İÇERİ ALMAK GEREKİR"

Merdan Yanardağ’ın kamuoyunu aydınlatmaya çalıştığının altını çizen Sarıgül, “Yanardağ kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Basın ve ifade özgürlüğü kapsamında önemli beyanlarda bulunmuştur. Merdan Yanardağ’ın oradaki düşüncelerine katılırsınız katılmazsınız ama bir gazeteci düşüncelerini açıkladı diye böylesine bir gazeteciyi gözaltına alamazsınız.” diye konuştu.

Sarıgül, yandaşların çözüm sürecindeki ifadelerini de hatırlatarak, ”İktidara yakın medyanın ve AKP’li siyasilerin konuşmalarına bakarsak hepsini içeri almak gerekir. O nedenle sayın Merdan Yanardağ ile ilgili böyle bir suç olsaydı geriye dönüp bakalım çözüm sürecinde neler konuşuldu. Neler yapıldı… İktidara gelirken özgürlüklerden basın özgürlüğünden bahsedenlerin bu hale gelmesi son derece düşündürücüdür. Bu karar Türkiye’de hukukun üstünlüğünü düşündürücü hale getirmiştir.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar