Mustafa Sarıgül'den Abdüllatif Şener'e sert sözler

Mustafa Sarıgül'den Abdüllatif Şener'e sert sözler
Mustafa Sarıgül, son dönemlerde söyledikleriyle gündemden düşmeyen Abdüllatif Şener ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarıgül, "Omurgası olmayan, ilkesi olmayan, prensibi olmayan yanardöner siyasetçileri toplum dışlar ve reddeder" dedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, bir gazetecinin Abdüllatif Şener'in son dönemdeki açıklamalarını sorması üzerine "Son derece üzüldüm" yanıtını verdi.

Sarıgül, Şener'le ilgili değerlendirmesinde şöyle konuştu: "Son derece üzüldüm. Bu tip konuşmalar, siyasete ve demokrasiye olan ilgiyi azaltır. Geçmişte önemli görevlerde bulunmuş siyasilerin attıkları adımlara, verdikleri karara son derece dikkatli olmaları lazım. Şunu bilmenizi istiyorum ki; omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Siyasette vefasızlara, ihanetçilere asla ve asla yer olmaması lazım. Siyaset omurgalı insanların siyaseti olmalı. Siyasette insanlar taraf olmalı, taraf olmayanlar da bertaraf olur. Siyasette siyasiler gücünü bulunduğu koltuktan almamalı. Siyasette insanlar gücünü kendi kişiliğinden almalı ve insanlar doğrultu tutarlılığından hiçbir zaman ayrılmamalıdır. Zikzak yapan siyaset adamlarının ömrü çok kısa olur. Ama dik duran omurgası olan ilkelerini, prensiplerini düzgün bir şekilde savunanların yolu her zaman uzun olmuştur. O nedenle iyi günde beraber olduğunuz insanları yarın görüş ayrılıkları doğduğu zaman hiçbir şekilde bir şey söylememeniz lazım. Omurgası olmayan, ilkesi olmayan, prensibi olmayan yanardöner siyasetçileri toplum dışlar ve reddeder.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasaya Mahkemesinin kararına yönelik eleştirilerinin hatırlatıldığı Sarıgül, "Türkiye'nin evrensel hukuk kurallarına uyması lazım. Siyasiler yargı kararlarını tartışıyorsa yargıda problem vardır. Bütün siyasi partiler ve gruplar mutlaka bir araya gelip evrensel hukuk kurallarına uygun yeni bir hukuk sistemini gündeme getirmemiz lazım. Hukuk herkese lazımdır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar