Mustafa Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı kaç yaşında, nereli, hangi partiden?

Mustafa Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı kaç yaşında, nereli, hangi partiden?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından siyasetçi Mustafa Ilıcalı'nın hayatı merak ediliyor. İnsanlar internette Mustafa Ilıcalı'nın hayatını araştırıyor. Peki Mustafa Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı kaç yaşında, nereli, hangi partiden?

Mustafa Ilıcalı kimdir?

Erzurum doğumlu olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, zaman zaman yaptığı açıklamalar ve katıldığı programlarla dikkat çekiyor. Acun Ilıcalı'nın amcası olan Mustafa Ilıcalı'nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Mustafa Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı kaç yaşında, nereli, hangi partiden?

MUSTAFA ILICALI KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum'da dünyaya geldi. Babasının adı Nazif, annesinin adı ise Behice'dir. İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Ilıcalı, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Ulaştırma üzerine tamamladı.

Kariyerine İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak başlayan Ilıcalı, daha sonra Yıldız Teknik, Bahçeşehir ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde profesör olarak görev yaptı. Ülkemizde 'Ulaştırma Mühendisliği' kavramının oluşmasına katkı sağlayan Ilıcalı, trafik güvenliği alanında birçok çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde Ulaşım Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri yaptı.

Ilıcalı, 22. Dönemde Erzurum Milletvekili seçilerek Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekilliği görevini üstlendi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği, Batı Avrupa Birliği Türk Delegasyonu Üyeliği ve Türkiye-Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı gibi görevlerde de bulundu. Ayrıca Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü olarak da görev yaptı.

İngilizce bilen Ilıcalı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar