Mustafa Destici kimdir? Mustafa Destici kaç yaşında, nereli? Mustafa Destici kaza mı yaptı?

Mustafa Destici kimdir? Mustafa Destici kaç yaşında, nereli? Mustafa Destici kaza mı yaptı?
Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici kaza yaptı. Kazanın ardından birçok vatandaş internette Mustafa Destici'yi merak etmeye başladı. Peki Mustafa Destici kimdir? Mustafa Destici kaç yaşında, nereli? Mustafa Destici kaza mı yaptı?

Mustafa Destici kimdir?

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) lideri olan Mustafa Destici'nin kim olduğu, kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu merak ediliyor. Mustafa Destici'nin biyografisi ve politik kariyeri hakkında detaylı bilgiler araştırılıyor. Peki Mustafa Destici kimdir? Mustafa Destici kaç yaşında, nereli? Mustafa Destici kaza mı yaptı?

MUSTAFA DESTİCİ KAZA MI YAPTI?

Mustafa Destici'nin aracı Tokat'ın Reşadiye ilçesine giderken kaza yaptı. Kazada 4 kişi yaralanırken Mustafa Destici'nin ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

MUSTAFA DESTİCİ KİMDİR?

Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'nin Gecek köyünde 1966 yılında doğdu. İlk okulu Günyüzü ilçesinde, orta okulu Sivrihisar ilçesinde okuduktan sonra liseyi Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan Destici, öğretmenlik yaparak kariyerine başladı ve ardından Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Felsefe Tarihi üzerine yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılına gelindiğinde ise Malatya, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik göreve başlamıştır. Aynı yıl Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı ve 2000 yılına kadar Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümünde akademisyenlik yaptı. Bu görevinin ardından Tarım Bakanlığı'na geçiş yapmış 2007 yılına kadar çalışmıştır.

Destici, siyasi kariyerine 1978 yılında Ülkü Ocakları'nda görev alarak başladı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra kurulan ilk Ülkücü Gençlik Teşkilatı olan "Gençlik Kültür Sanat Ocakları"nın Kurucu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1992 yılında Muhsin Yazıcıoğlu'nun Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrılmasıyla Nizam-ı Âlem Ocakları'nda görev aldı ve 2007 yılına kadar bu görevde bulundu.

12 Nisan 2007'de Büyük Birlik Partisi'ne katılan Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilerek Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 9 Kasım 2008'de Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, sonrasında ise Genel Sekreter olarak görev aldı.

Mustafa Destici, 3 Temmuz 2011 tarihinde 4. Olağanüstü kurultayda Büyük Birlik Partisi genel başkanlığı oldu. Lise yıllarında güreş sporu ile uğraşan ve üniversite yıllarında futbol oynayan Destici, evli ve üç çocuk babasıdır ve İngilizce ile Arapça bilmektedir.

Saadet Partisi ile ittifak kararı almasının ardından 7 Nisan 2015 tarihinde BBP'den istifa etti ve Saadet Partisine geçerek 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerine Ankara 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak girdi ancak milletvekili seçilemedi. Daha sonra AK Parti 27. dönem Ankara milletvekili adayı olarak gösterildi.

12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan kurultayda yeniden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı seçilen Mustafa Destici, partisinin liderliğini sürdürmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar