Müslüman Kardeşler'in yayın organı Türkiye'den çekilme kararı aldı

Müslüman Kardeşler'in yayın organı Türkiye'den çekilme kararı aldı
Türkiye'de yayın yapan Müslüman Kardeşler'in yayın organı 'Mekameleen' adlı TV kanalı, Türkiye'deki yayınlarını durdurma kararı aldıklarını ve stüdyolarını başka bir ülkeye taşıyacaklarını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada kullanılan "Kimseden gizlenmeyen mevcut koşullardan ötürü" ifadeleri dikkat çekti.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER'DEN FLAŞ TÜRKİYE KARARI!

Türkiye''de bir süredir yayın yapan ve Müslüman Kardeşler''in yayın organı olarak bilinen ''Mekameleen'' adlı TV kanalı, Türkiye''deki yayınlarına son verme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Suudi Arabistan''a gerçekleştirdiği ziyaret ile aynı döneme denk gelen açıklamanın zamanlaması ise dikkat çekti.

Kurumdan yapılan açıklamada, kanalın Türkiye''de yaptığı yayınlara son vereceği ve buradaki yayınları başka ülkelere taşıyacağı aktarıldı. Zamanlaması dikkat çeken açıklamada yer alan ''''Kimseden gizlenmeyen mevcut koşullardan ötürü" ifadesi ise merak uyandırdı.

Kanal yönetimince yapılan açıklama şöyle:

“Mekameleen Uydu Kanalı, yaklaşık sekiz yıl önce yayına başladığından bu yana, tüm sevgili halkımız için gerçeğin sesi olmaya çalışıyor. Mısır’ın ve Arap bölgesinin geçtiği önemli olaylarda, resmin tamamını aktarmak, adalet ve özgürlük değerlerini, bilincini yaymak, mazlumların ve tutukluların sesi olmak için yanınızda olduk.

Mekameleen yönetimi, kimseden gizlenmeyen koşullar nedeniyle ve Kanal’ın tüm gerçeği aktarma misyonunu sürdürme kaygısıyla, kanalın yayınını, stüdyolarını ve tüm faaliyetlerini Türkiye dışına taşımaya karar vermiştir. Dünyanın farklı yerlerinden yayınlarımız yeniden başlatılacaktır. Buna göre kanal, Türkiye’deki stüdyolarını kapatacak ve önümüzdeki günlerde farklı dünya başkentlerinden yeniden yayına başlayacak. Bu fırsatı değerlendirerek, Türkiye’ye, liderliğine ve halkına, geçmiş yıllardaki cömert misafirperverlikleri için en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar