Müsavat Dervişoğlu: "Zindanlarda çürümelerini istiyorum"

Müsavat Dervişoğlu: "Zindanlarda çürümelerini istiyorum"
TBMM'de yeni infaz düzenlemesi ile ilgili yapılan görüşmeler sırasında söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, PKK ve FETÖ ile ilişkili bir kişinin bile cezaevinden çıkmasını istemediklerini ifade ederek "Sonsuza kadar zindanlarda çürüsünler istiyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM'de, AKP ve MHP’nin ortak olarak hazırladığı ve Meclise sunulan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin (Af yasası) görüşmeleri sırasında söz alan Müsavat Dervişoğlu dikkat çeken ifadeler kullandı.

"SONSUZA KADAR ZİNDANLARDA ÇÜRÜSÜNLER"

Kanuna 'evet' demesi halinde kabul edemeyeceği birçok ayrıntı olduğuna vurgu yapan Müsavat Dervişoğlu, "Şimdi, ben bu kanuna evet diyeceğim, kanuna evet dediğimde kabul etmediğim birçok şey var. Kafamıza göre terörle, terörist tanımı yapıyoruz mesela. Benim geldiğim kök ve gelenek bellidir. Bu memleketin evlatlarının canına kıyan ve yaklaşık yarım asırdan beri Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmaya çalışan PKK terör örgütüyle ilgili bir kişinin bile cezaevinden çıkmasını istemiyorum, sonsuza kadar zindanlarda çürüsünler arzusu taşıyorum" dedi.

Konuşmasında FETÖ'ye de vurgu yapan Dervişoğlu, "Aynı şekilde, devletin silahını millete yönelten "Fethullah Gülen terör örgütü" denilen emperyalizmin uşaklarının da birinin bile cezaevinden çıkmasını istemiyorum, zindanlarda çürümelerini istiyorum." 

Dervişoğlu, daha sonra AKP sıralarından gelen gürültülere tepki göstererek "Bana laf atmayın, çok az vaktim var, bana laf atmayın, bakın, beni maziye döndürmeyin" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar