Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor

Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
İYİ Parti seçim videolarından birinde 'Maskeli Balo' şarkısı kullanıldı. Şarkının söz yazarı Murathan Mungan'dan İYİ Parti'ye tepki gösterdi.

Türkiye'nin tanınmış akademisyenlerinden ve şairlerinden Murathan Mungan, İyi Parti'nin seçim videosunda kullanılan "Maskeli Balo" şarkısına ilişkin sert bir tepki gösterdi.

Sözleri Mungan'a, bestesi Manos Loizos'a ait olan bu şarkının partinin bilgisi dışında kullanıldığını belirten Mungan, dava açacağını duyurdu.

T24'ün haberine göre sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan Mungan, şu ifadeleri kullandı: "Maskeli Balo adıyla bilinen şarkımın ruhunu, fikrini oluşturan dizelerimin bir siyasi parti tarafından rızam ve bilgim dışında kullanıldığını üzüntüyle öğrendim. Konuyla ilgili yarın Bişar Alınak & Partners tarafından dava açılacağını duyurmak isterim."

Mungan'ın bu açıklaması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. İyi Parti'nin seçim videosunda kullanılan şarkının, şairin izni olmadan kullanıldığı iddiaları üzerine, Mungan'ın adım atarak hukuki süreç başlatacağı haberini duyan kullanıcılar, konuyla ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Şair Murathan Mungan'ın bu sert tepkisi sonrasında, İyi Parti'den henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar