Murat Kurum: Su faturasının yüzde 50'sini İBB karşılayacak

Murat Kurum: Su faturasının yüzde 50'sini İBB karşılayacak
Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de gerçekleştirilen lansmanda açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'un Şişli ilçesinde gerçekleştirilen "İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar" adlı lansmanda İBB başkanı olduğunda yapacağı projelere ilişkin açıklamalar yaptı.

“METROBÜS HATTININ KAPASİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”

Metrobüs ve otobüs sayılarının artırılacağını ifade eden Kurum, “İlk 6 ayda mevcut metrobüs hattında yeni işletme planımızı tesis ederek, metrobüs hattının kapasitesini artıracağız. İlk yıl tamamlandığında toplam 100 yeni metrobüs, 250 yeni otobüs filolarımıza dâhil olacak. Bir yandan filolarımızı büyütürken bir yandan da metrobüs hattımızın istasyonlarının kapasitesini arttıracağız. Hazırladığımız ‘Yeni Metrobüs İşletme Planı’ sayesinde; metrobüs kapasitesini yüzde 20 arttıracağız. Altunizade, Zincirlikuyu, Yenibosna gibi yoğun olan alanlardaki yığılmayı artık sonlandıracağız. Bozuk metrobüsleri süratle onaracak; yine metro hatları için de sıkıntılı tüm araçları iyileştireceğiz” şeklinde konuştu. Metro, tünel, yol ve kavşak projelerinin tamamlanması ile ilk bir yılda trafikte kalma süresinin yüzde 64’ten 59’a düşeceğini belirtti.

aw172367-09.jpg

“GÖREVE GELİR GELMEZ 650 BİN KONUTUN İNŞA SÜRECİNE 39 İLÇEMİZDE BAŞLIYORUZ”

İstanbul için bir diğer acil ihtiyacın deprem hazırlığı olduğunu belirten Murat Kurum, kentsel dönüşüme yönelik projelerini şu şekilde sıraladı:

İstanbul’u depremin risklerinden korumak, İstanbul’u depreme hazır hale getirmek sorumluluk hissi taşıyan herkesin boynunun borcudur. Biz göreve gelir gelmez, milletimize vaadimiz olan 650 bin konutun inşa sürecine 39 ilçemizde başlıyoruz. 300 bin konutumuzu yarısı büyükşehirden diyerek Kiptaş eliyle yapacağımızı duyurmuştuk. Başvuruları hemen 15 Nisan’da almaya başlayacak, 1 ay içerisinde başvuru sürecini tamamlayacağız. İlk 6 ayda 20 bin konutun yapımına başlayacağız. Yine ilk yılın sonunda 60 bin konutun yapımına başlamış olacağız. Yani 6 ay gibi kısa bir sürede; mevcut yönetimin, 5 yılda yaptığının tam 4 katının yapımına başlayacağız. 100 bin sosyal konut çalışmamıza da eş zamanlı olarak başlayacak, ilk 6 ayda 20 bin sosyal konutun yapımını başlatacağız. 250 bin konut projemize geldiğimizde; orada da bir yıl içerisinde anlaşıp müracat eden vatandaşlarımızın imar düzenlemelerini tamamlayacağız. Dönüşümü İstanbul’un her sokağında eş zamanlı olarak başlatacağız.
aw172367-06.jpg

“BİRİNCİ YILIN SONUNA GELDİĞİMİZDE, İSTANBUL’UMUZ MUHTEMEL BİR AFETE ÇOK DAHA HAZIR HALE GELECEK”

Depreme hazır olmak için kapsamlı bir afet yönetim sisteminin kurulacağını sözlerine ekleyen Kurum, “İlk 6 ayda Anadolu ve Avrupa yakalarına birer adet afet müdahale merkezinin yapımına başlayacağız. İlk yılın sonu gelmeden, kalan 7 afet müdahale merkezimizin yapımına da başlamış olacağız. Yine ilk yılımızda Anadolu ve Avrupa yakalarına birer adet lojistik merkezimizi de yapacağız. Yine yıl bitmeden, hem İstanbul’da afet çantası dağıtımına başlayacağız hem de afet akademisini kuracağız. Yine ilk altı ay içinde 39 ilçemizde, tam donanımlı geçici yaşam alanları yapımına başlayacağız. İlk yıl Anadolu ve Avrupa yakalarında birer adet hasta yakını konaklama merkezi yapımına da başlayacağız. Yine afetlerde bizi son derece destekleyecek olan dijital ikiz projemizin; veri bilgi altyapısını ilk 6 ayda kuracağız. Ve ilk yılın sonuna kadar hizmete alacağız. Birinci yılın sonuna geldiğimizde, İstanbul’umuz bir afete çok daha hazır hale gelecek” ifadelerini kullandı.
aw172367-04.jpg

“EMEKLİLERİMİZİN İSTANBUL KARTLARINA 2 BİN 500’ER LİRAYI YÜKLEYECEĞİZ”

Emeklilerin yaşamını kolaylaştırmak için her anlarında hep yanlarında olacaklarını sözlerine ekleyen Murat Kurum, “Emeklilerimiz için tüm adımları, ‘Yarın Değil Hemen Şimdi’ düsturunda göreve gelir gelmez hızlıca atacağız. Emeklilerimizin İstanbul kartlarına 2 bin 500’er lirayı yükleyeceğiz” dedi.

“SU TÜKETİMLERİNDE, FATURANIN YÜZDE 50’Sİ İBB’DEN OLACAK”

Aynı anlayışla sosyal su tarifesinin hayata geçirileceğini dile getiren Kurum, “Öğrenci evlerinin, 65 yaş üstü aboneler ile ihtiyaç sahibi tüm emekli abonelerimizin, kamu kurumlarından sosyal destek alan kardeşlerimizin, 10 metreküpe kadar su tüketimlerinde, faturanın yüzde 50’si büyükşehirden olacak. Yani bugün, 237 lira olan faturalarınızı, ilk ay itibariyle 118 lira olarak ödeyeceksiniz. Küçük Esnaf tarifemizle, 5 metreküpe kadar tüketimde yüzde 50 indirim uygulayacağız. Yani şu an 5 metreküpe 310 lira ödeyen benim esnaf kardeşim, bundan böyle sadece 155 lira ödeyecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar