Murat Çetin kimdir? AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin kaç yaşında, nereli, neden istifa etti?

Murat Çetin kimdir? AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin kaç yaşında, nereli, neden istifa etti?
AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin 6 Şubat depremlerinde eşi ve oğlunun hayatını kaybetmesinin ardından geçen günlerde evlenmişti. Sosyal medyada tepki çeken olayın ardından Murat Çetin istifa etti. Peki Murat Çetin kimdir? AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin kaç yaşında, nereli, neden istifa etti?

Murat Çetin kimdir?

AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, 6 Şubat depremlerinde eşi ve oğlunu kaybetmişti. Ancak Murat Çetin'in geçen günlerde avukat Naz Akdoğan ile evlendi. Bu haber sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Peki Murat Çetin kimdir? AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin kaç yaşında, nereli, neden istifa etti?

MURAT ÇETİN KİMDİR?

Murat Çetin, 16 Temmuz 1972 tarihinde Gaziantep'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamlayan Çetin, 1994 yılında Çukurova Üniversitesi'nde Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak "peyzaj yüksek mimarı" unvanını aldı. Ayrıca iktisat bölümü ve kamu yönetimi bölümünü de bitirdi.

Gaziantep'te tekstil ve zeytinyağı üretimi yapan şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Çetin, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde ailesiyle birlikte enkaz altında kaldı. Bu acı olayda eşi Diş Hekimi Aylin Çetin ve 19 yaşındaki oğlu M. Fevzi Çetin'i kaybetti. Enkazdan sağ olarak kurtulan Çetin'in hayatta kalan tek evladı olan Zeynep Çetin ise eczacılık fakültesinden mezun oldu.

Çetin, 2013-2018 yılları arasında Gaziantep Ticaret Borsası Meclis üyeliği ve 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren GTB Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca 2018-2021 yılları arasında "Zeytindostu Derneği"nin yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiştir.

Siyasi kariyerine 2001 yılında AKP Gaziantep Şehitkamil İlçesi kurucu yönetim kurulu üyesi olarak adım atan Çetin, daha sonra 2009-2014 yılları arasında Gaziantep İl Başkanlığı il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Milletvekili aday adaylığına da başvuran Çetin, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlıkları için de genel merkez tarafından mülakatlara davet edilmiştir.

MURAT ÇETİN NEDEN İSTİFA ETTİ?

7 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Gaziantep İl Başkanlığı görevine atanan Murat Çetin görevinden 'Ailesinin ve partisinin yıpratılmasını' istemediği gerekçesi ile istifa etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar