Münih Güvenlik Konferansı başladı: Gündem Ukrayna ve Gazze!

Münih Güvenlik Konferansı başladı: Gündem Ukrayna ve Gazze!
Münih Güvenlik Konferansı, Almanya'da Ukrayna ve Gazze'deki savaşlarla ilgili gündemle başladı.

Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC), dünyanın önde gelen siyasetçilerini, diplomatları, askeri yetkilileri ve akademisyenleri bir araya getiriyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gibi üst düzey isimler konferansa katılıyor.

Savunma ve diplomasiye odaklanan konferans, 16-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenmekte olup dünyanın en acil güvenlik sorunlarına odaklanmanın yanı sıra gündemdeki diğer konuları da ele alacak. Ana gündem maddeleri arasında Ukrayna ve Gazze'deki savaşlar bulunurken, aynı zamanda ABD'nin müttefiklerine yönelik desteği de konferansın tartışma konularından biri olacak.

aw143123-03-1.jpg

Konferans, Afrika Boynuzu bölgesindeki gıda güvensizliğine ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine yol açan çatışmalar ile Batı ve Çin arasındaki ilişkiler gibi önemli uluslararası konuları da ele alacak.

Hiçbir Rus yetkilinin davet edilmediği konferansa İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye'nin de katılacağı belirtilirken, iki liderin bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Münih Güvenlik Konferansı, ilk kez 1963 yılında düzenlenmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar