Multichain krizi Geist Finance’i vurdu

Multichain krizi Geist Finance’i vurdu
29 milyon dolarlık kripto kredi platformu Geist Finance, kalıcı olarak kapanacağını duyurdu. Protokolün, Multichain krizinden olumsuz etkilendiği kaydedildi. Multichain, bir süre önce 100 milyon doların üzerinde kayba yol açan saldırıya maruz kalmıştı.

Kripto kredi platformu Geist Finance, Multichain’de yaşanan sorunlardan dolayı kalıcı olarak kapanacağını duyurdu. Platform, oracle’larının Multichain token değerlerini yanlış bildirmesi nedeniyle kapanma kararı aldı. Karar, uygulama geliştirme ekibinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Yapılan açıklamada, “ Geist Finance , Multichain istismarından kaynaklanan kayıplar nedeniyle kalıcı olarak kapatılıyor” ifadeleri kullanıldı. Geist sözleşmeleri 6 Temmuz’da durdurulmuş, 9 Temmuz’da sadece para çekme ve geri ödeme için yeniden açılmıştı.

Fantom ağı üzerinde çalışan platformda, Multichain olayından önce 29 milyon doların üzerinde kilitli varlık bulunuyordu. Geist, Multichain platformundan USD Coin, Tether, Bitcoin ve Ethereum’um köprülü token’larının ödünç alınması veya teminat olarak kullanılmasına izin veriyordu. Teminat ve kredi değerlerini belirlemek üzere bu varlıkların fiyatlarını takip etmek için Chainlink oracle’ları kullanıldı. Ekipten yapılan açıklamada, oracle’ların güvenilir bilgi üretmeyi bıraktığı ve kripto varlıkların değerinin üzerinde hesaplandığı aktarıldı.

Multichain köprülerinden 100 milyon doların üzerinde para çıkışı gerçekleşmişti. Multichain ekibi, para çekme işlemlerinin bir hack saldırısı sonucu gerçekleştiğini doğruladı. Multichain ekibi, dün projenin CEO’su ve kız kardeşinin Çin’de göz altına alındığını paylaşmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar