Mukesh Ambani kimdir? Hindistan'ın en zengini Mukesh Ambani kaç yaşında, serveti ne kadar?

Mukesh Ambani kimdir? Hindistan'ın en zengini Mukesh Ambani kaç yaşında, serveti ne kadar?
Oğluna yapacağı dünyanın en pahalı düğünü ile gündeme gelen Mukesh Ambani insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Mukesh Ambani'nin hayatını ve servetini araştırıyor. Peki Mukesh Ambani kimdir? Hindistan'ın en zengini Mukesh Ambani kaç yaşında, serveti ne kadar?

Mukesh Ambani kimdir?

Hint iş insanı ve milyarder Mukesh Ambani, oğlunun düğünüyle gündeme geldi. Rihanna gibi ünlü sanatçıların sahne alacağı düğün sosyal medyada gündem oldu. İnsanlar Ambani'nin hayatını ve servetini merak etmeye başladı. Peki Mukesh Ambani kimdir? Hindistan'ın en zengini Mukesh Ambani kaç yaşında, serveti ne kadar?

MUKESH AMBANİ KİMDİR?

Mukesh Ambani, 19 Nisan 1957'de Yemen'in Aden şehrinde doğdu. Ancak ailesi, kısa süre sonra Hindistan'a dönerek Mumbai'ye yerleşti. Mukesh Ambani, eğitimine Mumbai'nin saygın okullarından Hill Grande High School ve St. Xavier's College'da devam etti. Kimya mühendisi olarak mezun olduktan sonra, Reliance Industries'te çalışmaya başladı.

Babası Dhirubhai Ambani'nin ölümünün ardından şirketin başına geçen Mukesh Ambani, petrokimya devi Reliance Industries'in yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. 2007'den beri Forbes'un dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Ambani, bir dönem dünyanın en zengin kişisi olarak da biliniyor.

Mukesh Ambani'nin serveti, özellikle Reliance Industries'e olan hisselerinin değeriyle büyük ölçüde belirleniyor. 2010 yılında 29 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesinde 4. sıraya yükselen Ambani'nin, zaman zaman dünyanın en zengin kişisi olduğu da basında yer almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar