Müjde az önce verildi! Başvuru detayları belli oldu! Tam 1.100 TL verilecek

Müjde az önce verildi! Başvuru detayları belli oldu! Tam 1.100 TL verilecek
Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca kişiyi sevindirecek bir gelişme yaşandı. Ev hanımlarına sosyal yardım paketi adı altında para verildiği bildirildi. Daha önce başvuru yapanlara ödemelerin başladığı belirtilerek hak sahiplerinin paralarını PTT üzerinden alabilecekleri aktarıldı. İşte bütün ayrıntılar...

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU! TAM 1.100 TL VERİLECEK

Devlet ev hanımlarına sosyal yardım başvurusu yaptığı belirtilirken süt parası, doğum parası gibi desteklerde bulunan devlet ev hanımları için de kollar sıvandı. Ev hanımları için sosyal yardım paketi geliştirildi ve Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin gerçekleştirileceği paylaşıldı.

VERİLEN YARDIMLAR

Konu ile ilgili olarak ev hanımlarının başvuru yapabileceği yardımlar da paylaşılarak bu yardımlar şöyle ifade edildi:

Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,
Ev hanımlarına 1100 TL yardım parası,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi
Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri
Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

E-DEVLETTEN ÜZERİNDEN YAPILACAK

Ev hanımlarının sosyal ve maddi yardım başvurusu yapabileceği bir çok kurum bulunduğu ifade edildi. Başvurular ve başvuruların sonuçlarının sorgulanması e-Devlet üzerinden yapılacak.

Ev hanımlarının sosyal yardım ve maddi yardım başvurusu esnasında başvuru formları doldurmaları gerekiyor. Her kurumun kendine göre başvuru formu bulunuyor ve bu başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Çalışmayan ev hanımlarına devletin bazı kurumları nakit para yardımı yapıldığı belirtilerek ev hanımlarına nakit para desteği veren yerlerin başında Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardım parası geldiği duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar