Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olacağını resmen açıkladı!

Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olacağını resmen açıkladı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı olacağı resmen açıklandı.

Türkiye''nin sandık başına gitmesine yaklaşık 2 ay kalmışken, bir adaylık daha resmiyet kazanmış oldu. Cumhuriyet Halk Partisi''nden (CHP) ayrılarak Memleket Partisi''ni kuran Muharrem İnce, son günlerde dillendirilen "Millet İttifakı''nın adayına destek olacak" dedikodularını boşa çıkarmış oldu.

Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan, yazılı açıklamasında, Muharrem İnce''nin oy birliğiyle Cumhurbaşkanı adaylığına seçildiğini belirtti.

Sayan, Memleket Partisi tüzüğünün 66. maddesi gereği bugün bütün il ve ilçe başkanlıklarında sandık başına gidildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Saat 08.00''de başlayan oy verme işlemleri 17.00''de sona erdi. Memleket sevdalıları oy birliğiyle Genel Başkan Muharrem İnce''yi Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Doğrudan parti üyelerinin önüne sandık koyarak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik."

MİLLET İTTİFAKI''NDAN GÖRÜŞME ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun belirlenmesinin ardından ilk önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nde İYİ Parti Grup Başkanvekili görevini yürüten İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Muharrem İnce değerli bir devlet adamıdır. Mutlaka ilk turda Millet ittifakına destek vermesi için davet edilmelidir." ifadelerini kullanmıştı. Aynı akşam ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı Habertürk TV canlı yayınında İnce için övgü dolu sözlerle bahsederek, "Muharrem İnce’ye saygım sonsuz. Bunu da söyleyim.” cümlelerini sarf etti. 

"PARTİYE DÖNMESİYLE İLGİLİ ÇOK BEKLENTİ VAR"

İnce hakkında yapılan son açıklama ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel''den geldi. Özel, sorulan bir soru üzerine  İnce''nin CHP''ye dönüşü hakkında " MYK''mız karar verirse partimize dönerse bir şey diyemeyiz. Döneceklerse yetkili organlar tartışır. Baba evinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. Muharrem İnce''yle barışmayı ben de istiyorum, ama çok yıkıcı konuştu. En son Deniz Bey''in cenazesinde konuştum. Muharrem İnce''nin benim üzerimde emeği var. Grup başkan vekilimdi benim" açıklamasını yaptı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar