Muhammed Yakut Avrupa'da yakalandı

Muhammed Yakut Avrupa'da yakalandı

Kırmızı bülten ile arana ve Seçim öncesinde Youtube üzerinden hükümet aleyhinde yaptığı yayınlar ile gündeme gelen Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde yakalandı.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, seçim öncesi hükümet aleyhine yayınlar yapan ve kırmızı bülten ile İnterpol tarafından dünyanın her yerinde aranan Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde yakalandı.

MİT YERİNİ TESPİT ETTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı, Muhammed Yakut’un yerini tespit etmesinin ardından İspanyol yetkililer ile temasa geçti ve Yakut’a yönelik İspanyol güvenlik güçleri operasyon gerçekleştirdi

Yakut, uluslararası adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye iade edilecek.

MUHAMMED YAKUT KİMDİR?

YouTube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında ‘Deliler Delisi’ lakabıyla yayın yapan Muhammed Yakut, devlet içerisinde yaşandığını öne sürdüğü ilişkiler ağıyla gündeme geldi.

Muhammed Yakut daha önce Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Yakut, 2012'de Körfez ilçesindeki Denizatı Petrokimya Şirketi'nin sahibini kaçırma iddiasıyla gözaltına alındı.

Yakut yayınladığı videolar ile sık sık Peker, Sarallar, Şahinler, Zazalar, Çakıcı, Çakırlar, Atmaca grupları gibi Türkiye’deki mafya yapıları ile ilişkisi olduğunu ifade ediyordu.