Muhaliflerden hükümet binasına molotoflu saldırı!

Muhaliflerden hükümet binasına molotoflu saldırı!
Arnavutluk'ta, eski Başbakan ve ana muhalefet lideri olan Sali Berisha'nın ev hapsine alınmasını protesto eden muhalefet destekçileri, başkent Tiran'daki hükümet binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

Arnavutluk'ta eski Başbakan ve ana muhalefet lideri olan Sali Berisha'nın ev hapsine alınmasının ardından destekçileri bir kez daha sokaklara döküldü. Binlerce kişi başkent Tiran'daki hükümet binası önünde toplanırken Başbakan Edi Rama'nın ofisi güvenlik çemberine alındı. Muhalefet yetkilileri, hükümeti organize suçlar ve yolsuzlukla suçlarken, göstericiler hükümet binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Demokrasi yanlısı öğrenciler, ülkenin uzun süre yöneten komünist lideri Enver Hoca'nın heykelinin yıkıldığı 20 Şubat'ı anmak amacıyla eylem düzenledi. Göstericiler, hükümet muhalifi sloganlar attı.

aw146318-02-2.jpg

Gösteriye katılan eylemcilerden Syle Xhebexhia, 110 kilometrelik bir mesafeyi kat ederek geldiğini belirterek, "Bugün Enver Hoca döneminden daha kötü olan Rama yönetimini devirmek için buradayız" dedi.

Eylem sırasında ev hapsinde bulunan ana muhalefet lideri Berisha, göstericilere video konferans yoluyla seslendi ve "Edi Rama, diğer diktatörler gibi tüm gücü elinde tutmak ve muhalefetsiz bir Arnavutluk istiyor" şeklinde konuştu.

aw146318-03-1.jpg

ANA MUHALEFET LİDERİ YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR!

Arnavutluk'ta 1992-1997 yılları arasında cumhurbaşkanlığı, 2005-2013 yılları arasında ise başbakanlık yapan Berisha, Aralık ayının sonunda yürütülen bir yolsuzluk davası kapsamında ev hapsine alındı. 79 yaşındaki Berisha'nın yurtdışına çıkması da yasaklandı. Berisha, 2005-2013 yılları arasındaki dönemde nüfuzunu kullanarak bir devlet arazisinin özelleştirilmesinde damadını kayırmakla suçlanıyor. Ancak Berisha, hakkındaki suçlamaları kabul etmiyor ve bu süreci Edi Rama'nın muhaliflerini susturmak için bir siyasi saldırı olarak nitelendiriyor.

aw146318-05-1.jpg

Diğer yandan, ana muhalefette bulunan Demokratik Parti, Başbakan Rama'yı adam kayırma ve yolsuzlukla suçlayarak ülkenin gençlerinin daha iyi yaşam koşulları için Avrupa ülkelerine göç etmelerine neden olduğunu iddia ediyor. Bu suçlamalar, ülkedeki siyasi gerilimin artmasına ve toplumsal huzursuzluğa yol açmış durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar