Muğla'da kolon kanserine dikkat çekildi

Muğla'da kolon kanserine dikkat çekildi
Muğla'da, kolon kanserine dikkat çekmek amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Ali Alkan liderliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Kolon Kanseri Farkındalık" etkinliği düzenlendi.

Hastanede kurulan stantta, hasta ve yakınlarına bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve sağlık çalışanlarının yakalarına "45 yaşından sonra taramaya, kanseri önleyebilir, yenebiliriz" yazılı yaka kartları takıldı. Doç. Dr. Ali Alkan, kolorektal kanser farkındalık ayı çerçevesinde yaptığı bilgilendirme sunumunda, kolon kanserinin yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarındaki değişikliklerden kaynaklanarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini vurguladı. Hastalığın sıklıkla 40-75 yaş arasında görüldüğünü belirten Alkan, kötü beslenme alışkanlıkları, obezite, sigara ve alkol tüketimi ile kronik bağırsak hastalıklarının risk faktörleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca, ailede kolon kanseri öyküsü bulunması durumunda riskin daha da arttığına dikkat çekti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş ve hastane yönetimi, stantı ziyaret ederek genç tıp öğrencilerine farkındalık etkinliği için teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar