Muğla'da gülümseten manzara! Caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

Muğla'da gülümseten manzara! Caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı
Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan ünlü İztuzu sahilinde, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta carettalar sezonun ilk yuvalarını kazmaya başladı.

Yaz aylarını bu bölgede geçirip yumurtlamak için gelen caretta carettalar, 50-60 santimetrelik çukurlara yumurtalarını bırakmaya başladılar.

İztuzu sahili, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak belirlenmiş olup, koruma faaliyetleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından yürütülmektedir.

DEKAMER görevlileri ve gönüllüleri, sabah ve gece saatlerinde kumsaldaki yuva izlerini takip ederek tespit ettikleri yuvayı korumak için kafesleme çalışması yapıyorlar.

wewew.jpg

Yavrular, yaklaşık 60 gün sonra yumurtadan çıkacak ve hava sıcaklığına bağlı olarak denize doğru yol alacaklar.

Koruma çalışmaları sonucunda bölgede 500-700 yuvanın tespit edilmesi ve bu yuvalardan çıkan 30-35 bin caretta caretta yavrusunun denize ulaşması beklenmektedir.

DEKAMER Koordinatörü Atakan Serin, yaptığı açıklamada, sezonun ilk yuvasını tespit ettiklerini ve şimdi yuvayı koruma faaliyetlerine odaklandıklarını belirtti. İnsanların yanı sıra bölgede yaşayan tilki ve porsuklara karşı da yuvaları korumak için çaba harcadıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar