Müge Anlı açtı ağzını yumdu gözünü: Bu nasıl gerizekalılıktır

Müge Anlı açtı ağzını yumdu gözünü: Bu nasıl gerizekalılıktır
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun çarparak öldürdüğü motokuryenin eşi 'Müge Anlı'ya cinayetle ilgili başvuruda bulunduğunu ama talebin reddedildiğini söylemişti. Büyüyen tepkilerin ardından Anlı canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hasan Şeyh Mahmut'un, Fatih ilçesinde otomobiliyle karıştığı trafik kazası sonucu motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybetmesi, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü ve infial yaratmıştı. Olayın ardından, Göçer'in eşi Öznur Göçer'in, cinayetle ilgili olarak Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurduğu ancak başvurusunun reddedildiği iddia edilmişti.

Yaşanan bu trajik olay, Türkiye'nin gündemini sarsarken, Yunus Emre Göçer'in eşinin Müge Anlı'ya başvuru talebinin kabul edilmediği ve bu durumun reddedilmesi, geniş bir kamuoyu tepkisine neden olmuştu.

6t6.jpg

Müge Anlı'ya yönelik artan tepkilerin ardından, ünlü televizyon sunucusu canlı yayında konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

Trafik kazası sonucu Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı olayı haberlerden takip ettiğini belirten Müge Anlı, motokuryeye çarpan kişinin Cumhurbaşkanı'nın oğlu olduğunun sonradan ortaya çıkmasıyla ilgili bir haberin ardından kendisine başvuruda bulunulduğunu ifade etti. Anlı, canlı yayında yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: "Bir haberler yapmışlar, o aile bana gelmek istemiş de ben onları reddetmişim de."

Sert açıklamalarına devam eden Anlı, "Ya arkadaşlar ne olursunuz, lütfen biraz önce insan olun, vicdanlı olun, ondan sonra yapın" dedi. Failin, vuran kişinin ve olayın detaylarının belli olduğunu belirten Anlı, "Gündeme gelmenin en kolay yolu ben oldum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazeteciliğin öncelikle vicdan işi olduğunu vurgulayan Müge Anlı, "Haber çok kıymetlidir, hepimiz koşarız, ama bize okulda ilk öğretilen şey önce insan sonra gazeteci olduğumuzdur" şeklinde konuştu.

s-79fd04505f0138eb6cc4d1133a171617366f6bc4.webp

Anlı, programın bir noktada sınırlı olduğunu belirtirken, olayın detaylarının ortada olduğunu ve kimin tarafından gerçekleştirildiğinin belliliğini koruduğunu dile getirdi. Kuryecilere karşı kendisinin hedef gösteriliyor olmasına ilişkin şaşkınlığını ifade eden Anlı, "Bu nasıl bir gerizekalılık?" diye sert bir dille konuştu.

"Zekanız geri ya da vicdan yoksunusunuz, ikisi de çok tehlikeli. Ve bu toplumda bu ikisinin yoksunluğu bizi bu hale getiriyor. Lütfen, beni her şeyin içine atmayın. Benim her konuda söyleyecek bir şeyim var, ancak muhatap almıyorum" şeklinde konuşan Anlı, kendisine yöneltilen ithamların gerçeklikten uzak olduğunu ve toplumun bu tür olumsuzluklardan etkilendiğini belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar