MSB'den KKTC'deki yangına helikopter desteği

MSB'den KKTC'deki yangına helikopter desteği
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Güzelyurt'un Yeşilırmak bölgesinde çıkan yangına 2 helikopter, 50'ye yakın yangın söndürme aracı ve iş makinesiyle yangın söndürme desteği sağlandığını bildirdi.

Türk Ajansı Kıbrıs''ın (TAK) haberine göre, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, Lefke''nin Yeşilırmak köyünde yangın çıktığını açıkladı.

Bölgede zaman zaman kuvvetli esen rüzgarın bu gece ve yarın devam edeceğini söyleyen Buran, bölgede yağış beklenmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açıklamasında, yangının öğle saatlerinde köyün güney kısmında başladığını ve müdahale için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi''nden bir hava aracının geleceğini söyledi.

Rüzgarın etkisiyle yangının yayıldığını kaydeden Tatar, Türkiye''den de yangına müdahale etmek için yangın söndürme helikopterinin bölgeye doğru yola çıktığını aktardı.

Tatar, "Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle rüzgarın yarattığı mukavemete rağmen yangının kontrol altına alınması en büyük temennimizdir." dedi.

​​​​​​​TÜRK HELİKOPTERLERİ YARDIMA KOŞTU

MSB''den yapılan açıklamada, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti''ndeki Güzelyurt''un Yeşilırmak bölgesinde meydana gelen yangına, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 adet AS-532 tipi helikopter ve Kara Havacılık Komutanlığına ait 1 adet S-70 helikopterin yanı sıra 50''ye yakın yangın söndürme aracı ve iş makinesi ile yangın söndürme desteği sağlandı." ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar