MSB duyurdu: F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor!

MSB duyurdu: F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor!
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi'nde onay süreci biten Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin takvimin netleştiğini duyurdu. Peki uçaklar ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı'na yakın kaynaklar, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'nin F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin önemli gelişmeleri açıkladı. Buna göre, tedarik ve modernizasyon takviminin bu yılın haziran-temmuz aylarında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bakanlık kaynakları, F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin, kullanımıyla F-35 programına yönelik olduğunu belirterek, "40 adet F-16 Blok-70 tedariki ve 79 adet F-16 uçağının Viper Modernizasyonu ile muhtelif diğer malzemelerin teminine yönelik resmi kongre bildirimi ABD yönetimince 26 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Taleplerimize ilişkin kongre onay süreci 11 Şubat 2024 tarihinde tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, kaynaklar şubat ayı sonuna kadar taslak Teklif ve Kabul Mektuplarının Türkiye'ye iletileceğini ve bu mektupların incelenmesinin ardından 2024 Haziran-Temmuz aylarında takvimin yürürlüğe girmesinin beklendiğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE ÜRETİM GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Modernizasyon faaliyetlerinin ve tedarik edilecek uçakların üretim işlemlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi yönünde görüşmelerin de devam ettiği belirtildi.

F-16 kullanımına yönelik çıkan iddialara ilişkin olarak yapılan açıklamada ise, "Temin ve modernize edilecek F-16’ların kullanımına yönelik iddiaların aksine daha önce de vurguladığımız gibi herhangi bir şart söz konusu değildir. F-35 konusunda ise her iki ülkenin de duruşunda herhangi bir değişiklik yoktur" denildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar