MSB duyurdu: 30 bin personel alınacak... İşte detaylar

MSB duyurdu: 30 bin personel alınacak... İşte detaylar
Seçimlerin yaklaşması ile personel alan kurumlara Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da eklendi. Bakan Akar, yaptığı açıklamada ''Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı'' dedi.

14 Mayıs''ta yapılacak seçimler öncesinde kamu kurum ve kuruluşlarından kadro ve personel alım sözleri gelmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı''nın ardından şimdi de MSB''den personel alım duyusu yapıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile deprem bölgesinde faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Hatay''ın Reyhanlı ilçesindeki 4''üncü Hudut Tabur Komutanlığında inceleme ve denetlemeye müteakip Akar''ın başkanlığında sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video tele konferans toplantısı gerçekleştirildi.

Burada yaptığı açıklamalarının sonlarında personel alım konusuna da değinen Akar, şunları söyledi:

Subay, astsubay, devlet memuru, işçi, askeri öğrenci ve sözleşmeli er alımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor. 2 Nisan''da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde ve ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar