MS hastalığıyla mücadele ediyordu! Serdar Ortaç tekerlekli sandalye kullanmaya başladı

MS hastalığıyla mücadele ediyordu! Serdar Ortaç tekerlekli sandalye kullanmaya başladı
Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç’ın uzun yıllardır mücadele ettiği MS hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalye kullanmaya başladığı görüldü.

Tekerlekli sandalye kullanan ünlü şarkıcının bu durumu hayranlarını derinden etkiledi. MS hastalığıyla mücadele eden ve bir bacağında rahatsızlık yaşayan Serdar Ortaç, yürüme konusunda zorlanmaya başladı. Tekerlekli sandalye ile görüntülenen Ortaç'ın son hali, sevenlerini duygulandırdı.

Sık sık alkol alması ve canlı yayınlarda tartışmalara sebep olmasıyla gündemden düşmeyen Serdar Ortaç'ın tekerlekli sandalye kullanmaya başlaması, kamuoyunda dikkat çekti.

ms-hastasi-serdar-ortac-tekerlekli-sandalye-16934336-8749-amp.webp

Sahne performanslarını oturarak sergilemek zorunda kalan ve ayakta durmakta güçlük çeken Ortaç, artık sahne öncesi ve sonrasında da tekerlekli sandalye tercih ediyor. Sandalyeden kalkarken yaşadığı zorluklar da gözlerden kaçmadı. Ortaç'ın bu anları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Geçtiğimiz günlerde alkollü şekilde canlı yayın açarak Tarkan'a hakaretler etmesiyle gündeme gelen Serdar Ortaç, bu talihsiz olayın ardından basın mensupları tarafından görüntülendi. Ortaç, o anları hatırlamadığını belirterek özür dilemişti.

ki.jpg

MS HASTALIĞI NEDİR?

MS hastalığı, merkezi sinir sisteminin (beyin ve omurilik) bağışıklık sistemi tarafından yanlışlıkla saldırıya uğraması sonucu oluşan bir hastalık. Bu durum, sinir liflerini ve miyelin adı verilen koruyucu kılıfı etkileyerek iletişimlerini bozar. MS genellikle genç yetişkinlerde ortaya çıkar ve birçok farklı semptoma yol açar.

Belirtileri, kişiden kişiye değişir ve vücudun farklı bölgelerini etkiler. Bunlar arasında yorgunluk, kas zayıflığı, dengesizlik, görme problemleri, uyuşma ve karıncalanma hissi sayılır. MS hastalığı şiddetli seyredebileceği gibi, hafif semptomlarla seyreden dönemler de olur. Hastalığın seyri kişiden kişiye farklılık gösterir.

u8u.jpg

MS hastalığının kesin nedeni bilinmiyor. Genetik yatkınlık, çevresel faktörler ve bağışıklık sistemi sorunları gibi çeşitli faktörlerin rol oynadığı düşünülüyor.

Tedavi genellikle semptomların kontrol altına alınmasını ve nükslerin azaltılmasını hedefliyor. İlaçlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon, beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi çeşitli yöntemler kullanılıyor. Tekerlekli sandalye gibi destek araçları da bazı durumlarda gerekebilir, özellikle hastalığın ilerleyici olduğu durumlarda veya semptomlar hareket yeteneğini ciddi şekilde etkilediğinde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar