Mozaik pasta tarifi nasıl yapılır?

Mozaik pasta tarifi nasıl yapılır?
Fırına ihtiyaç olmadan, yapımı kolay mozaik pasta tarifi

Az malzemelerle yapılan, yediden yetmişe herkesin sevdiği bir klasik... Yapılışı da oldukça kolay ve pratik. Mozaik pasta tarifi ve püf noktaları. 

Yapımı için malzemeler

1 su bardağı süt

2 paket bisküvi

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı toz şeker

Mozaik pasta tarifi nasıl yapılır?

Mozaik pasta yapımı için ilk olarak bir kaseye bisküvileri iri olacak şekilde kırın.

Bir tavada tereyağını eritip kakaoyu ekleyin. Kakao ve tereyağ güzelce karıştıktan sonra şeker ve sütü ilave edin.

Sosunuzun kıvamı hafif yoğunlaşana kadar karıştırın. Hazır olunca ocaktan alın ve dinlendirin.

Daha sonra hazırladığınız sosu bisküvilerin üzerinde gezdirip iyice karıştırın.

Karışımı da streç filme sarıp rulo haline getirin.

Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Mozaik pasta püf noktaları

Çikolata sosunun çok fazla yapılması halinde bisküviler daha fazla eriyecek ve sosun içinde kaybolacaktır. Bu nedenle pastanın yapış yapış bir görünüm almasına ve çikolata sosunun çok yoğun olmasına izin verilmemelidir.

Çikolata sosunun miktarının çok az olması halinde ise bisküvilerin emebileceği yeterli oranda ıslaklık olmayacağında bu da mozaik pastanın kıvamını ve lezzetini olumsuz yönde etkileyecektir. Ayrıca az miktarda çikolata sosu kullanımı ortaya kupkuru, şekil vermesi oldukça zor olan ve bisküvi tadı ağır basan bir mozaik pasta çıkaracaktır. Tüm bu açıklanan nedenlerle leziz, bir dilim yiyen kişinin diğer dilimi düşlediği harika bir mozaik pasta yapmayı düşleyenler mutlaka sos oranını doğru bir şekilde ayarlamalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar