Mossad nedir? Mossad hangi ülkenin? Mossad'ın görevleri neler?

Mossad nedir? Mossad hangi ülkenin? Mossad'ın görevleri neler?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından Mossad merak ediliyor. İnsanlar internette Mossad'ın görevlerini ve hangi ülkenin olduğunu araştırıyor. Peki Mossad nedir? Mossad hangi ülkenin? Mossad'ın görevleri neler?

Mossad nedir?

Emniyet tarafından Mossad'a bilgi satan ajanlar ile ilgili operasyon düzenlendi. Operasyonun ardından Mossad'ın ne olduğu insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi internette Mossad'ı araştırıyor. Peki Mossad nedir? Mossad hangi ülkenin? Mossad'ın görevleri neler?

MOSSAD NEDİR?

Mossad, İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatıdır. Aman adlı askeri istihbarat teşkilatı ve iç güvenlik teşkilatı olan Şin Bet ile birlikte İsrail İstihbarat Topluluğu'nda yer alır.

Mossad'ın ana misyonu, sadece İsrail'i değil, dünya genelindeki Yahudi topluluklarını potansiyel saldırılara karşı korumaktır.

Kuruluşundan bu yana, diplomatik görevlerinden bağımsız olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar yürütme ve terörle mücadele Mossad'ın temel görevlerindendir. Mossad, belirli yasalarla, rolü, görevleri, yetkileri ve bütçesiyle sınırlı değildir ve İsrail Devleti'nin anayasal hükümlerinden muafiyeti nedeniyle, bir "derin devlet" olarak görülebilir.

Teşkilatın başı, doğrudan İsrail Başbakanı'na rapor verir. Bazı kuruluşlara göre, Mossad, Amerikan CIA'sından sonra Batı dünyasının en büyük ikinci casusluk ajansıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar