Moskova’daki terör saldırısında tutuklu sayısı 8'e yükseldi

Moskova’daki terör saldırısında tutuklu sayısı 8'e yükseldi
22 Mart'ta Rusya'da bir konser salonuna gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak, saldırganlara daire kiraladığı belirlenen Alisher Kasimov'un gözaltına alınmasıyla tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

DEAŞ terör örgütü tarafından Rusya'nın Moskova bölgesindeki Crocus Belediye Binası'nda bulunan bir konser salonuna 22 Mart'ta düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan kişi sayısı 7'ye yükselmişti. Ancak Moskova'daki Basmanny Bölge Mahkemesi'nde başka bir şüphelinin daha gözaltına alınmasıyla tutuklu sayısı 8'e çıktı. Gözaltına alınan şüphelinin Kırgızistanlı Alisher Kasimov olduğu belirtildi. Kasimov'un, saldırganlar için bir daire kiraladığı iddia edildi. 22 Mayıs'taki duruşmaya kadar Kasimov'un tutuklu kalması kararlaştırıldı.

Kasimov'un Oş kentinde doğduğu ve üç çocuk babası olduğu belirtildi. Ayrıca Rusya vatandaşı olduğu ve Krasnogorsk'ta bir kafesi işlettiği bildirildi.

moskova-saldiri-reuters-2203857.jpg

Saldırının failleri olarak adı geçen Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov ise dün çıkarıldıkları mahkemece 25 Mart'ta tutuklanmıştı. Ardından İsroil İslomov, Aminçon İslomov ve Dilovar İslomov'un da 22 Mayıs'taki duruşmaya kadar tutuklu kalmasına karar verilmişti.

823048f0-e9bc-11ee-8bf3-195418ba9285.jpg

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, saldırıdan yaralı olarak kurtarılan 2 kişinin hastanede hayatını kaybettiğini belirtmiş, saldırıdaki can kaybının 139’a yükseldiğini açıklamıştı. Saldırıda 182 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar