Mor lahana neye iyi gelir?

Mor lahana neye iyi gelir?
Mor lahana olarak da anılan kırmızı lahana, hem içeriğindeki bolca vitamin, mineral ve besin lifi hem de düşük kalorili olması sebebiyle sıkça tüketiliyor.

A, B6, C ve K vitaminleri ile potasyum, demir, kalsiyum, riboflovin, tiamin, magnezyum, fosfor, bakır ve çinko gibi vücuda yararlı birçok madde bakımından zengin olan kırmızı lahananın, doğru ve düzenli şekilde tüketildiğinde vücuda birçok olumlu etkisi bulunuyor.

İçindeki C vitamini başta olmak üzere birçok yararlı madde sayesinde kırmızı lahana güçlü antioksidan özellikler gösteriyor. Vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine de destek oluyor.

Hem antioksidan özellikleri hem de kırmızı kan hücrelerinin sağlığını koruması sayesinde kırmızı lahana, kan basıncı üzerinde olumlu etkilerde bulunuyor, tansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor.

Kan basıncını dengelediği, tansiyon sorununa iyi geldiği için uzun vadede kırmızı lahana kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltıyor.

Doğru ve ölçülü bir şekilde tüketildiğinde kırmızı lahana hazımsızlığa, kramp ve mide ağrılarına iyi geliyor, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor.

Kırmızı lahana, kan basıncını dengelediği gibi kan şekeri üzerinde de dengeleyici bir etki oluşturuyor. Bu sayede diyabet sorunu olanlara iyi geldiği biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar