Moody's Avrupa bankalarının görünümünü 'negatife' çevirdi

Moody's Avrupa bankalarının görünümünü 'negatife' çevirdi

Küresel kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ekonomik durgunluk nedeniyle Almanya'nın bankacılık sektörünün görünümünü durgunluktan negatife çevirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, Almanya'nın bankacılık sektörünün kısa vadede zorlu bir ortamda kalacağı vurgulandı.

Almanya'nın bankacılık sektörüne yönelik görünümün durgunluktan negatife çevrildiği belirtilen açıklamada, sektördeki mali profillerin zayıfladığı ve bu durumun Avro Bölgesi'ndeki borç kriziyle birleştiği ifade edildi.

Ekonomik durgunluğun ülkenin kredi performansını etkileyebileceği değerlendirilen açıklamada, "Bankacılık sektörüne yönelik olumsuz görünüm, daha ciddi bir ekonomik durgunluk veya mali şok durumunda ülkenin kredi profili üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı oluşabileceğini yansıtıyor" denildi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), dış talebin zayıfladığını, tüketicilerin harcamalarında temkinli olduğunu ve artan finansman maliyetlerinin yatırımları kısıtlayabileceğini, ülke ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinin ardından bu yılın ilk çeyreğinde daralma göstererek teknik resesyona girebileceğini belirtmişti.