Moldovalı gelin köye muhtar adayı oldu

Moldovalı gelin köye muhtar adayı oldu
Moldova’da 12 yıl önce Bartın’ın Akbaş köyüne gelin gelen Nadejda Aksüt muhtar adayı oldu.

Bartın'ın Akbaş köyünde 12 yıl önce gelin gelen ve şimdi de köy muhtarlığı için aday olan Nadejda Aksüt (57), köy sakinlerinin büyük ilgisini çekiyor.

Moldova'da ilkokul öğretmeni olarak çalışırken Türkiye'ye gelip Akbaş köyüne yerleşen Aksüt, 31 Mart Yerel Seçimlerinde köy muhtarlığı için yarışacak.

200 haneyi tek tek gezip destek toplayan Aksüt, bu adımı köy halkından aldığı cesaretle attığını ifade ediyor. "Geç bile kaldın" diyen köy sakinlerinin kendisine duyduğu güvenle, hizmet için yola çıktığını belirten Aksüt, Moldova'da geçirdiği yılların ardından köyünü ve köylülerini çok sevdiğini vurguluyor.

Aksüt'ün muhtar adaylığı, köyde büyük bir heyecan ve destekle karşılanıyor. Köylüler, onun hizmet anlayışına güvendiklerini ve başarılı olacağına inandıklarını ifade ediyorlar. Eşi Abdullah Aksüt de eşini destekleyerek, kazanacağına inandığını dile getiriyor.

Nadejda Aksüt, köy muhtarlığı için yapacağı çalışmaları köylülere anlatmak ve desteklerini almak amacıyla kayıtları tek tek ziyaret ediyor. Moldova'dan gelen gelinin köydeki bu adımı, birçok kişiyi şaşırtırken, Aksüt'ün kararlılığı ve köy halkının desteğiyle birlikte köye yeni bir soluk getireceği düşünülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar