MİT kumpası davasında sanıklara verilen cezalar

MİT kumpası davasında sanıklara verilen cezalar

2012'deki "MİT kumpası"na ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, karar açıklandı. 9 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

MİT kumpası davasında karar çıktı

Davada 14 Ocak'ta Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıklamış, 22 Şubat'ta da sanıkların son savunmalarının alınmasına başlanmıştı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi girişindeki duruşma salonunda görülen davada, 18 kişi yargılandı. Davada karar çıktı. Buna göre; 9 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi..

NE YAŞANMIŞTI?

Savcı, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Kazım Aksoy, Erol Demirhan, Nuh Mehmet Damgacı, Ayhan Albayrak, Oğuzhan Ceylan ve Erkan Ünal'ın, "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs", "resmi belgede sahtecilik" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 4,5 yıldan 12,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Savcı, sanıklardan gazeteci Mustafa Gökkılıç'ın da "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep etmişti.

Savcının mütalaasında Faik Şaşmaz, Fazıl Adnan İzgi, Mehmet Deveci ve Veli Tuluy hakkında "FETÖ üyeliğinden" 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası, Aykut Güçlü, Sebahattin Kaplan, Musa Metin, Bilal İrice ve Ahmet Kılınçarslan'ın ise beraatleri öngörülmüştü.

15 SANIK FİRARİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün MİT kumpasına ilişkin soruşturmada 15'i firari 34 sanık hakkında dava açmıştı.

Mahkeme heyeti firari sanıklar Fetullah Gülen, Ali Rıza Tekinkaya, Bekir Kalaağası, Çetin Özgür, Hüseyin Civan, İlyas Şahin, Hüseyin Özkan, Kamil Bayram, Murat Karabulut, Muhammet Bekar, Murat Karkın, Murat Tokay, Ramazan Yılmaz, Serdar Bayraktutan ve Sunay Elmas'ın dosyalarını ayırmıştı.

Sanıklardan Aykut Akbulut'un ise Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de yargılandığı belirtilerek, dosyası Ankara'daki mahkemeye gönderilmişti.