Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'e büyük tepki: İki otelin de tarihine kıydılar

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'e büyük tepki: İki otelin de tarihine kıydılar
Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'in sahip olduğu 2 otelin imar planlarında oynandığı ve usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'in sahip olduğu Antalya'nın Muratpaşa ilçe sınırları içerisinde yer alan eski Lara yolu üzerindeki Lucky Monkey Hotels geçtiğimiz ocak ayında hizmet vermeye başladı. Otelin tarihi dokuyu bozduğu, imar planlarında oynandığı ve usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı.

Yerelingündemi'nin haberine göre otele yönelik en büyük eleştirilerden biri milyon yıllık falezler üzerinde merdiven yapmaları oldu.

3.jpg

Falezler üzerine merdiven yapılmasından sonra yine tarihi dokusu içerisinde kalması gereken yere plaj bile yapıldı. Yani mimari yapıya sahip çıkması gereken başkan, kendi otellerinde hem tarihi dokuyu bozuyor hem de falezlere zarar veriyor. Gelen bilgilere göre Lucky Monkey Hotels, sahili işgal edip, imara aykırı planlarla eleştirilerin odağında.

Öte yandan yine Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'in sahibi olduğu Bilem Otel'le ilgili de vahim iddialar var.

Mimarlar Odası Başkanı da bunu yaparsa. İki otelinde de tarihe kıydılar. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'e büyük tepki

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre otelin ruhsatıyla ilgili büyük sıkıntılar var. Otel içindeki bazı mekanların ruhsatının olmadığı, örneğin eğlence mekanının tümünün kaçak olduğu, tarihi dokusunun bozulmaması gereken falezlere restaurant yapıldığı ve aynı otel içinde bulunan alafranga restaurantın da kaçak olduğu gelen bilgeler arasında.

Bilem Otel'in sitesine girdiğinizde falezler üzerindeki merdiven yapılması da açıkça görülüyor. Otele yönelik en büyük eleştirilerden biri de falezler üzerinde restaurantın olması.

Mimarlar Odası Başkanı da bunu yaparsa. İki otelinde de tarihe kıydılar. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'e büyük tepki - Resim : 3

Tarihi dokuya sahip çıkması gereken, yapılan binaların, otellerin özellikle kentin tarihi yapısıyla uyum içerisinde olması gerekirken, yüzbinlerce yıllık geçmişi olan bir bölgeye Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler'in bir mimar olarak imara aykırı işlemler yapması kentte büyük tepkilere yol açtı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar